Het lijstje van 2019

’t Zit er bijna op, 2019. Omdat de boekskes december tot lijstjesmaand hebben omgedoopt, maak ik voor Vis Noch Vlees ook een lijst. De leukste, vrolijkste, interessantste dingen van 2019. Hier gaan we …

Diploma gehaald

Het is me gelukt. Ik heb dat fameuze vodje papier eindelijk in the pocket. Sinds januari mag ik mezelf officieel journalist noemen, hoezee. Niet dat er nu veel verandert nu ik een diploma heb. Ik schrijf nog altijd even graag, ik babbel nog steeds met evenveel plezier. Ik volg het nieuws elke dag. Alleen de les, daar ga ik nooit meer heen.

Met dat diploma ga ik op zoek naar een fijne job. Na een aantal korte, leuke interims solliciteer ik nu voor the real deal. Dat ik ga werken op een leuke plek, met grappige collega’s en doldwaze projecten, daar twijfel ik niet aan. Maar waar die plek is en wie die collega’s zijn, dat weet ik nog niet. Dat is niet alleen super spannend, het is ook een klein beetje beangstigend. Want voor het eerst in mijn leven ligt alles nog open. Er is geen volgend level meer in het studieparcours, ik begin aan een nieuw spel, met nieuwe levels en nieuwe medespelers.

Alleen wonen

De stap is gezet, de sleutelbos is een feit. Sinds september woon ik in Leuven en dat is keihard de max quoi! Samen met mijn huisgenoten woon ik in het mooiste herenhuis van Leuven, op een boogscheut van het lekkerste café van Leuven (Bar Stan) en met de gekste, blinde kat. Een droom uiteraard.

Alleen wonen is spannend, nieuw en uitdagend. En toch voelt het meteen huislijk. Samen frieten eten aan de salontafel, naar Bevergem kijken of Kerstmis vieren drie weken voor Kerst, het zijn kleine dingen die mijn nieuw huis best vertrouwd doen aanvoelen.

Met vake naar Rock Werchter

Het was één van de warmste dagen van de zomer. Florence & The Machine zou ’s avonds op de mainstage spelen. Ik had nog best veel bonnen om mojito’s te drinken. Maar het hoogtepunt van dag drie van Rock Werchter was mijn grootvader. Want ons vake en ik zijn een dagje naar Rock Werchter geweest en tja, dat was wonderlijk. Meer dan vijftig jaar woont ons vake in het dorp dat elk jaar een van de grootste festivals organiseert, maar hij had nog nooit een voet op de weide gezet. Tot deze zomer. Ik nam hem mee op dé plein.

We liepen wat rond, zwaaiden naar mensen die verwonderd keken naar wat die vrolijke tachtiger op de wei deed, dronken een pintje, dansten met Lizzo en keken via de Slope naar de mainstage. Zelden iemand met zoveel verwondering op een festivalweide gezien. Het concert van Florence was sterk, heel goed zelfs. Maar mijn dagtrip naar Rock Werchter met ons vake zal lang een van de hoogtepunten van mijn festivalzomer blijven.

Tijl werd geboren

Eigenlijk een klein beetje hors catégorie, maar foert. Eén van de leukste gebeurtenissen die vorig jaar en dit jaar kleurde, was de nieuwste toevoeging aan onze Reumers clan. Op 18 november werd ik voor de 24e keer grote nicht. Van de mooiste baby ooit. Tijl Reumers. Tijl is een pateeke, net zoals zijn broers en zus en zijn nichten.

Zo neefjes en nichtjes van elke leeftijd hebben dat is plezierig. Ik leerde dit jaar TikTok kennen, probeerde de swish uit en zong dankzij mijn 16-jarige neef met de beste nummers van Zwangere Guy mee. Nu al benieuwd welke dolle fratsen onze mini-Reumers in petto heeft.

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.