Thee drinken en series kijken. Joepie, de winter is officieel begonnen!

Wat doe je als het buiten koud, nat, donker en kil is? Inderdaad, thee drinken, vers gebakken speculaas eten en series kijken. De beste series waarvan ik de afgelopen weken gulzig aflevering na aflevering heb bekeken, lijst ik graag voor jullie op.

The Politician

Dju toch. Wat is The Politician een verslavende serie. Eind september las ik een artikel in Knack over deze nieuwe Amerikaanse, politieke serie op Netflix. De auteur was onder de indruk. Stevig onder de indruk. Woorden als ‘serie van het jaar’ vielen. Redenen genoeg om te kijken.

The Politician gaat over Payton Hobart (Ben Platt); een jonge kerel die later president van Amerika wordt. Dat zegt hij zelf. Zijn hele leven is een grote voorbereiding op z’n eigen inauguratie. Met als eerste stap: voorzitter van de leerlingenraad worden van z’n middelbare school. Best pittig zo blijkt.

The Politician is grappig, gevat, realistisch en politiek incorrect. Satire is het sleutelwoord in The Politician. Humor druipt van de conversaties af. De beste scènes zijn de scènes tussen Payton en zijn moeder, gespeeld door Gwyneth Paltrow. Nadat de serie internationaal bejubeld werd, bestelde Netflix prompt twee extra seizoenen.

The Politician, beschikbaar op Netflix

Atypical

Ik kan deze serie niet bekijken zonder te huilen. Om je maar een indicatie te geven van hoe mooi Atypical is.

Sam Gardner heeft ASS, autisme spectrum stoornis, en heeft het niet altijd gemakkelijk. Zijn vriend Zahid, zijn zus Casey en zijn ouders doen alles wat ze kunnen om Sam te helpen zichzelf te zijn in een gekke wereld.

Atypical is prachtig. Het is ontroerend. Het is realistisch. De serie gaat over de kleine dingen des levens, die heel groots zijn voor iemand met ASS.

Het derde seizoen kun je sinds begin november op Netflix bekijken. Of ik ook nu weer tranen met tuiten gehuild heb? Zijt ma zeker!

Atypical, altijd en overal op Netflix

The Good Place

Ik hou van Kristen Bell. En van Ted Danson. En al helemaal van Jameela Jamil. Of die toppers met z’n allen in dezelfde serie spelen? Maar ja zeg, ze maken van The Good Place, The Best Place met hun schitterende conversaties en hilarische humor.

Vier doodgewone stervelingen leggen het loodje en komen terecht in The Good Place. De zon schijnt er altijd, je kunt er zoveel frozen yoghurt eten als je wilt en wanneer je ‘Janet’ roept, verschijnt Janet, jouw persoonlijke, magische allesweter. Alleen zijn de vier mensen niet zo zeker dat ze een plek in The Good Place verdienen.

In afleveringen van 20 minuten (zo kun je dus DRIE afleveringen per uur kijken) checken Eleonor, Chidi, Jason en Tahani of ze wel degelijk in The Good Place thuishoren. Ik denk niet dat ik al een grappigere serie zag dan The Good Place. Da’s een straffe bekentenis, maar ik sta er voor 100% achter.

Het allerlaatste seizoen van The Good Place, bekijk je elke vrijdag op Netflix

The Crown

Ik heb het eigenlijk helemaal niet voor historische drama’s. En toch was ik meteen verknocht aan The Crown. Dat ligt waarschijnlijk aan de acteerprestaties van Claire Foy aka Queen Elisabeth. Ze zet op uitzondelijke wijze The Queen neer. The Crown geeft je het gevoel dat je bij de The Queen aan de ontbijttafel zit, mee mag luisteren naar telefoongesprekken en haar écht beter leert kennen. Binnenkort gaat het derde seizoen in première. Claire Foy ruilt daarin haar kroon met Olivia Colman, die de oudere queen zal spelen. Kom maar op met dat koninklijke drama.

The Crown, seizoen 3 is vanaf 17 november te zien op Netflix

Sex Education

De titel, het tienerdrama en een verzadigd gevoel qua series hielden me tegen om naar Sex Education te kijken. En da’s jammer, want Sex Education is een parel.

Otis zijn moeder is een relatietherapeut. Wanneer Otis op school onbedoeld advies geeft aan een van zijn klasgenoten, merkt Maeve, een andere klasgenoot, zijn therapeutische kwaliteiten op. Samen geven ze relatie-advies aan klasgenoten. Advies dat niet altijd werkt, tot gênante situaties leidt en advies waardoor Otis en Maeve ook met zichzelf in de knoop geraken.

De cast is buitengewoon goed, de situaties zijn geestig en realistisch, Gillian Anderson (de moeder in de serie) deelt sinds deze serie leuke foto’s onder de hashtag #penisoftheday en binnenkort komt er een tweede seizoen. Heb je nog redenen nodig om te bingen? Ik dacht het ook niet.

De twaalf

Een week. Meer niet. Een week had ik nodig om ‘De twaalf‘, de nieuwe zondagavondreeks van Een uit te kijken. Want ja, het is 2019 en ofwel volg je lekker braaf de reeks op televisie ofwel jaag je de serie er in een week door. Wegens te goed, te spannend en te verslavend.

In ‘De twaalf’ wordt Frie Palmers beschuldigd van een dubbele moord. Een twaalfkoppige jury zal tijdens haar proces beslissen of ze schuldig is aan de moord op haar beste vriendin Brechtje Vindevogel en op haar dochter Roos De Munck.

Tot de laatste tien minuten blijft de serie spannend. De verhaallijnen raken op een sublieme manier met elkaar verweven en de serie gaat over zoveel meer dan over schuldig of onschuldig. De laatste aflevering heb ik met mijn handen voor mijn ogen bekeken, just saying.

De twaalf, elke zondagavond om 21:05 uur op één of wanneer je maar wilt op vrtnu.be

Lees meer:

Hanne

2 reacties op ‘Thee drinken en series kijken. Joepie, de winter is officieel begonnen!

  1. Dit is letterlijk een lijstje met al mijn favorieten van het moment (enkel De Twaalf ben ik nog niet gestart)! Net nog een pareltje ontdekt: This is us. Heerlijke serie met (ik dacht nooit dat ik dit ooit zou zeggen over een serie) prachtige dialogen. Past volgens mij helemaal in jouw straatje, Hanne!

    Like

  2. Deze series zijn een voor een favorieten van me (enkel De Twaalf moet ik nog zien)! Ik heb laatst nog een pareltje gezien dat jij ook leuk gaat vinden: This is us. Prachtige relaties en de mooiste dialogen (nooit gedacht dat ik zoiets ging zeggen) die ik ooit gezien/gehoord heb…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.