Mei is al een tijdje gepasseerd en zelfs juni en juli zijn voorbij. Toch doe ik nog elke dag van mei plasticvrij. Ik zie het klimaat namelijk graag. Daarom zeg ik neen tegen rietjes, single use plastic en wegwerpzakjes.

De afgelopen maanden marcheerde ik drie keer met Youth For Climate door Brussel. Duizenden jongeren liepen mee met de klimaatmarsen om op te komen voor het klimaat. Ik ben dus niet de enige die het klimaat graag ziet. Het lijkt wel alsof steeds meer mensen zich bewust worden van de klimaatcrisis en voor onze wereld willen opkomen.
Jongeren tikken ouderen op de vingers wanneer die hun boterhammen in zilverpapier inpakken in plaats van een brooddoos te gebruiken. Op café kreeg ik al vaak een herbruikbaar rietje, plastic zakjes in de Colruyt zijn een no go geworden en de app ‘toogoodtogo‘ die voedselverspilling tegengaat, doet me nadenken over mijn weggooigedrag. Allemaal goeie signalen.
Fouten maken mag
Voor het klimaat opkomen vind ik niet altijd gemakkelijk. Zo neem ik voor mijn professionele verplaatsingen nog steeds vaker de auto dan de trein. Na vijf jaar pendelen en vloeken, is de auto een makkelijkere, snellere en aangenamere oplossing. Ik vind dat jammer, maar de keuze tussen twee uur pendelen of 40 minuten autorijden (file incluis) op een traject van 25 kilometer, is snel gemaakt.
Ik vlieg af en toe, want reizen met de trein kost bakken geld en duurt een eeuwigheid. Ik wil later graag kindjes krijgen en ik eet vlees en vis. Ik ben dus geen grote wereldverbeteraar, in geen geval. Maar ik probeer wel mijn steentje bij te dragen.
Het Bucketlist boek voor een groene wereld

Schrijfster Elise De Rijck draagt ook haar steentje bij. De auteur van de Bucketlist boeken bracht in juni ‘Het Bucketlist boek voor een groene wereld‘ uit. In het boek vind je 150 concrete tips om van de wereld een beter plekkie te maken. Gemakkelijke tips zoals een ijsje eten op een hoorntje in plaats van uit een potje of boeken bij de bibliotheek uitlenen, in plaats van boeken te kopen.
Poepsimpel nietwaar?! Al krijg je ook opdrachten die wat moeilijker zijn om uit te voeren. Zonnepanelen plaatsen en 24 uur zonder elektriciteit leven, bijvoorbeeld. Of een paar geitenwollen sokken breien. Wie niet waagt, niet wint jongens.
Win win win win win
En daarom. Omdat de natuur de maks is, omdat ons klimaat levensbelangrijk is, omdat lezen zalig is, en omdat dat alles heerlijk gecombineerd zit in het leuke, praktische en zelfs grappige boek van Elise De Rijck, kun je dit boek winnen. Wat moet je doen? Like de Facebookpagina van Vis Noch Vlees en deel er jouw tip om van de wereld een betere plek te maken. De leukste tip, wint het boek. Easy peasy, toch?!
Hoi hanne je kent me waarschijnlijk niet maar ik vind je blog heel interessant en ik zorg graag voor een betere wereld ik zit op school heikant
LikeLike
Dag Charlotte, wat een leuk berichtje! Vroeger ging ik naar school in De Klinker. Maar ik ken wel iemand die in De Heikant werkt, en da’s mijn papa. Ken jij meester Jeroen ook?
LikeLike
Hoi hanne, ja
ik ken meester Jeroen.
Dat is mijn lievelingsmeester. Doe hem de groetjes.
LikeLike