Muzikale aanraders voor Rock Werchter

Binnen één week is het weer van dat. De Werchterse hoogmis waar heel muziekminnend België watertandend naar uitkijkt: Rock Werchter. Het festival ligt op 5 kilometer van mijn tuin. Wanneer de wind goed staat kunnen we in onze tuin meedansen met de hoofdact.

In plaats van een privéfeest in mijn tuin te houden, ga ik lekker op de wei dansen. Net zoals elk jaar ga ik vier dagen lang samen met mijn zussen dansen dansen dansen in de Barn, poffertjes eten op de Slope en mojito’s drinken aan de North West Walls. Tussen al die pret en dat plezier door, bekijk ik een hoop concerten. De artiesten waar ik nu al naar uitkijk en wiens repertoire op repeat staat, deel ik hier graag met jullie. Lezen, luisteren en dansen maar!

DONDERDAG

Maribou State

Ik krijg wiebelige benen van Maribou State. Benen die niet kunnen stilstaan, die moeten dansen. Maribou State is leverancier van zwoele beats en dromerige deuntjes. Feelgood, Glasshouses en Vale zijn tunes waarop ik niet anders kan dan meehuppelen. En dat zult gij ook. Beloofd!

Maribou State / KluB C / DO: 15:30 – 16:15

Ólafur Arnalds

Mannekes toch, ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen ik Ólafur Arnalds zag prijken op de affiche. De IJslandse pianoprins en koning van de zachte melodietjes komt naar Rock Werchter. Ik ben benieuwd naar hoe zijn prachtige pianomuziek zal klinken op een festivalweide. Maar als Jef Neve Pukkelpop kan platspelen, dan heb ik alle vertrouwen in een wonderlijke show van Ólafur Arnalds. Want als er een artiest is die ik je ongelofelijk hard zou aanraden, dan is het deze rakker wel. Wie houdt van Sigur Ros, Bjork en Joep Beving kan niet anders dan te gaan kijken. Al doe je met je line up wat je zelf wilt natuurlijk 😉

Ólafur Arnalds / The Barn / DO: 16:15 – 17:15

VRIJDAG

Jungle

Alles wat je las bij Maribou State is ook van toepassing op Jungle. Meer kan ik daar eigenlijk niet over zeggen. Of toch wel. Ik hoop dat het pijpenstelen regent tijdens het concert van Jungle. Want ik denk dat er geen muziek beter past bij een regendans, dan de vrolijke deuntjes van Jungle. Heavy California ken je sowieso vanop de radio en al hun andere nummers smaken net hetzelfde: naar sangria en zonsondergang. Goesting om je heupen los te schudden? Zet maar een vinkje bij Jungle!

Jungle / The Barn / VR: 16:30 – 17:30

Robyn

Robyn Robyn Robyn, de Zweedse popprinses, is een mafketel. Een zalige mafketel wel, met ontelbaar veel hits op haar palmares. Ze danst zo onbezonnen en haalt tegelijkertijd steeds de juiste toon. De Beyonce van Scandinavië zeg maar. Ik zag haar een aantal jaar geleden op Pukkelpop en heb tijdens haar concert mijn allerbeste moderne dansmoves bovengehaald. In trance dansen, reken maar van yes. Als Robyn een religie zou starten, ik zou elke week naar haar mis gaan.

Robyn / Klub C / VR: 00:00 – 01:15

ZATERDAG

Angèle

Angèle kan niet ontbreken in dit lijstje. Al is het maar omdat ik de afgelopen weken niets anders door het huis hoorde galmen dan Balance ton quoi, Tout oublier en Je veux tes yeux. Marthe, mijn jongste zus, houdt ongelofelijk veel van Angèle haar muziek en loopt het al weken te zingen. Wij gaan dus met z’n allen meezingen met de vrouw die Franse muziek terug hip laat klinken. Een combinatie van hits, funky nieuwe nummers, onderliggende boodschappen die de wereld gaan veranderen en zalige choreo’s. Redenen genoeg om zaterdag tijd vrij te maken voor Angèle.

Angèle / The Barn / ZA: 19:50 – 20:50

Florence + The Machine

De queen en haar machine. Geen verrassing, geen nieuwe naam, maar wel een ongelofelijk dansfeest waar ik nu al zin in heb. Florence weet als geen ander hoe je 80 000 man uit de bol laat gaan en met welke bewegingen ze het publiek opzweept. De laatste keer bezwoer ze de festivalweide in een vuurrood kleed en met een show vol hits. Zaterdag is het de vierde keer dat ik me ga onderdompelen in Florence haar universum en dat kan niet anders dan een geestesverruimende ervaring worden.

Florence + The Machine / Main Stage / ZA: 21:25 – 22:55

ZONDAG

Rosalia

Flamenco is in. Vraag maar aan James Blake. Hij maakte een nummer met Rosalia dat menig hitlijst haalde. Rosalia is geen minne. Een topzangeres. Eentje die ons flamenco leert kennen. En daar blijkt meer pit in te zitten dan castagnetten alleen. Ik ken nog niet zo veel van Rosalia, maar ik heb zo’n gevoel dat ik na Rock Werchter nog lang naar Rosalia ga luisteren. Dat wordt een optreden waarvan je achteraf denkt, lap jong, dat we daar niet eerder naar hebben geluisterd. Ik ben benieuwd.

Rosalia / The Barn / ZO: 17:30 – 18:30

RY X

Over RY X kan ik kort zijn. Bekijk onderstaand filmpje en ga alsjeblieft kijken. Het wordt machtig, dat kan niet anders. Iedere keer ik deze show op YouTube bekijk, krijg ik een kippenvelaanval. Zo schoon. Bij deze, verplicht kijken en meejanken.

RY X / Klub C / ZO: 18:30 – 19:30

Lees meer:

Hanne

Een reactie op “Muzikale aanraders voor Rock Werchter

  1. Oeeeh merci voor’t delen! Ik ken er een paar nog niet dus die ga ik eens beluisteren! Ben zelf ook erge fan van Angèle! Veel plezier alleszins 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.