Ted Talks: bijleren door filmpjes te kijken

Ik leer graag bij, maar ik kijk misschien nog liever televisie. Het is niet dat ik van De Columbus niets bijleer (top-programma!), maar soms wil ik meer. En dus zoek ik mijn heil in Ted Talks. Een interessante en leerrijke manier om iets op te steken over onderwerpen waar ik nog niet veel over weet.

Ted Talks: plezant en interessant

Met Ted Talks combineer ik twee dingen: nieuwe ideeën ontdekken en televisiekijken. De ideale combinatie. Dankzij sommige Ted Talks bekijk ik de wereld op een andere manier en leer ik dingen over mezelf en de maatschappij bij. Dubbele win.

Inspirational video’s

Ik deel graag mijn favoriete Ted Talks. Talks waarbij professoren, psychologen en managers hun visie op de maatschappij in een korte, interessante video uit de doeken doen. Op een vlotte, begrijpelijke en vaak grappige manier geven ze een talk van 15 minuten.

Ze delen lessen die ze leerden door te proberen, te vallen en daarna weer recht te krabbelen. Zo van die inspirational video’s, ik zie dat geire. Me inleven in hun verhalen en de tips toepassen op mijn eigen leven, ik kan dat goed. En jij ook, dat weet ik zeker!

The Magic of Not Giving a F*** – Zelfvertrouwen kweken

Auteur Sarah Knight legt in een krachtige TED Talk uit waarom je moet stoppen met je zorgen te maken over wat anderen over je denken. Not Giving a F*** werkt heerlijk relativerend en versterkt je zelfvertrouwen.

Why 30 is not the new 20 – werk aan je huwelijk voor je er eentje hebt

Psychologe Meg Jay zegt dat je niet moet wachten tot je 30 bent om je leven te plannen. Het is niet omdat we steeds later beginnen werken, een gezin starten of een huis kopen, dat je twintigerjaren er niet toe doen. Op je twintigste kun je je leven helemaal zelf bepalen. Meg Jay geeft 3 waardevolle tips.

How boredom can lead to briljant ideas – Verveling wakkert creativiteit aan

Wij vervelen ons bijna nooit meer. Maar vervelen is zo slecht nog niet. Het triggert je creatieve denkproces. Zalig. Na deze talk ga je hopen op een dood moment. Verveling was nog nooit zo plezant.

Do schools kill creativity – Dansen en wiskunde zijn even belangrijk

Sir Ken Robinson heeft de kunst van TED Talks geven volledig onder de knie. Met een ongelofelijke dosis humor en intelligentie kaart hij een belangrijk onderwerp aan. Op school is wiskunde belangrijker dan de muziek- en turnles. En daar gaat hij niet mee akkoord. En de kans is groot dat je na het zien van deze talk zijn mening zal volgen.

The power of vulnerability – Brené Brown

Brené Brown is de moeder aller TED Talks, als we Amy Phoeler in Wine Country mogen geloven. Brené bestudeerde kwetsbaarheid en leerde dat je kwetsbaar opstellen en je schaamte en angsten delen, gezond is. Het helpt je zelfs nieuwe, sterke relaties aan te gaan. Een grappige en stevige talk. Kan ze, die Brené!
Hanne

3 reacties op ‘Ted Talks: bijleren door filmpjes te kijken

  1. Bedankt voor de inspiratie! Grote fan van Brené’s boeken en heel benieuwd naar de Ted Talk van Sarah Knight.

    Like

  2. Oh, de boeken van Brené heb ik nog niet gelezen. Daar ben ik dan weer heel benieuwd naar! Merci voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.