Utrecht: hip, trendy en zo dichtbij

Utrecht, in mijn hoofd was dat een oergezellige, niet al te grote stad met kleine kanalen. Nou, bleek ik het even grondig mis te hebben. Utrecht is een grote gezellige stad, met grachten, veel fietspaden en het grootste station van Nederland.

Utrecht, Hoog Catharijne, Hotspot, Nederland, Citytrip, Reisblog, vis noch vlees, leuke adresjes

Oergezellig

Dat oergezellige, dat had ik niet onderschat. Utrecht heeft tal van kleine, hippe, cozy restaurants en koffiebars. Maar wat vooral plezant is aan Utrecht is de interessante mix van winkels, scholen en kunst.

Utrecht, Hoog Catharijne, Hotspot, Nederland, Citytrip, Reisblog, vis noch vlees

Ja, kunst, ja. Niet erg veel, 1 stuk om precies te zijn. Genoeg om helemaal van onder de indruk te zijn. Net voor de ingang van winkelcentrum Hoog Catharijne ligt de Skyscraper Whale in een gracht. Een blauwe walvis gemaakt van plastic afval. Wie de triënnale in Brugge bezocht, heeft hem misschien al gespot. Voor mij was het mijn eerste ontmoeting. Een prachtig stuk kunst, gemaakt van blauw afval. Een must see wanneer je in Utrecht passeert.

Shoppen en staren

Utrecht, Hoog Catharijne, Hotspot, Nederland, Citytrip, Reisblog, vis noch vlees

Dat winkelcentrum Hoog Catharijne is een hip winkelcentrum waar je en masse kunt shoppen en eten. Naast de Hoog Catharijne ligt Tivoli Vredenburg, de concertzaal van Utrecht. Ik wil er binnenkort naar Beirut gaan kijken. Benieuwd wat dat gaat geven.

Hoog Catharijne is ook de verbinding tussen het station en de stad. In Utrecht ligt het grootste station van Nederland. Dat betekent dat je er uren mensen kunt kijken. Wij deden dat in VaPiano, een Italiaans conceptrestaurant. Je hebt vanuit het restaurant een goed zicht over de sporen en dus hebben wij de hele maaltijd naar buiten zitten koekeloeren. Ik eet er telkens hetzelfde: pizza pesto con spinaci. Da’s een pizza met bruschetta en rauwe spinazie. Duimen en vingers aflikken, ik zeg het u!

Praktisch

Utrecht ligt op 2 uur rijden van Antwerpen. Wanneer je met de auto naar Utrecht rijdt, parkeer je je best in een van de P&R parkings aan de rand van de stad. Een hele dag parkeren en met 5 personen met het openbaar vervoer naar de binnenstad van Utrecht kost slechts € 5,00. Ons mama zou zeggen, daar kunt ge niet voor sukkelen. En dus moet je zeker naar Utrecht. Het is er leuk, gezellig, groot en lekker. Redenen zat. Tot in Utrecht?!

Welke plekjes bezoeken jullie steeds in Utrecht? Laat zeker weten wat ik nog moet bezoeken als ik naar Utrecht ga!

Lees meer:

 

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.