24 uur in hippe havenstad Hamburg

De zomervakantie komt eraan. Omdat ik voorlopig nog niet ergens in een hangmat lig te genieten van het getsjirp van de buitenlandse vogels, vond ik de tijd om terug te blikken om de zomer van 2017. De zomer waarin wij onze oh zo nodige vitamine D inruilden voor een portie Scandinavisch schoons. Familie Reumers trok naar het noorden. Enter stops in Hamburg, Aarhus en Kopenhagen.

Hippe evenknie van Berlijn

Tot vorige zomer was ik zo naïef te denken dat het culturele hoogtepunt van Duitsland zich in Berlijn situeerde. Dat krijg je als je gek staat van een stad. Sinds vorige zomer weet ik dat Duitsland naast Berlijn nog meer lekkers te bieden heeft. Lekkers in de vorm van havenstad Hamburg.

In onze trip richting het noorden maakten we een korte stop in Hamburg. Om de benen te strekken, een tukje te doen en wat te eten. Hamburg bleek veel meer dan een korte tussenstopstad te zijn. Meer zelfs, Hamburg is de naam korte tussenstopstad helemaal niet waard. Hamburg is de hippe evenknie van Berlijn.

Wonderlijk uitzicht

Wie houdt van architectuur moet zonder twijfel naar Hamburg. Heb je de Elbphilharmonie al gezien? Jongens toch, wat een prachtig concertgebouw. Het is een glazen constructie die architechtenduo Hezog & de Meuron op een oud pakhuis bouwde, je moet het maar bedenken. Wie geen ticket heeft voor een voorstelling, kan het gebouw ook zo bezoeken. Je reserveert best online een tijdsslot. Op het afgesproken moment krijg je toegang tot de glazen constructie, die je een wonderlijk uitzicht over Hamburg geeft. Vink de Elbphilharmonie maar stevig aan op je must-see lijst!

De buurt rond de Elbphilharmonie is niet mis. Je vindt er veel industriële lofts, groene wandelwegen en gezellige eetplekjes; en het water is nooit veraf. Wie vroeger naar Peperbollen (1-2, dieven en gangsters) keek, herkent de buurt meteen.

Shoppen en smullen

Het Karolinenviertel is de place to be voor wie graag snuistert in kleine, hippe winkels. Originele cadeaus vind je zonder enige twijfel hier. De allerbeste hamburger (haha, in Hamburg, hamburgers eten, hoe cliché) die eet je bij Otto’s Burger Schanze. Dit burgerrestaurant serveert lekkere, stevig belegde burgers met héérlijke homemade limonade. Otto’s Burger Schanze ligt middenin het Karolinenviertel en is mijn aanrader om te lunchen.

Wie na zo’n hamburger nog goesting heeft om een gek deel van Hamburg te ontdekken, moet naar de Reeperbahn. Het grootste red-light district van Duitsland. Overdag valt er niet veel te zien, maar ’s avonds loopt het er vol met nieuwsgierige toeristen die eens graag door een raam naar binnen piepen. Je kunt er moeilijk om heen, om die Reeperbahn, maar echt veel soeps is het niet.

Hamburg is mijn tweede favoriete Duitse stad. Ik moet er sowieso opnieuw naartoe, al is het maar om een nieuwe soort hamburger te proeven en te genieten van de vergezichten op de Elbphilharmonie. Nu al benieuwd naar wat ik ooit over Bremen, Stuttgart of München zal schrijven.

Lees meer:

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.