In de gloria, bis

Lieve moetie.

Later als ik groot ben, wil ik niets liever dan op je lijken. Zoals ik nu al doe, maar dan harder. Want we lijken op elkaar. Dat hoef ik je niet te vertellen. Ik ben daar trots op. We lachen hetzelfde. We denken vaak hetzelfde. Om dat dan op hetzelfde moment te zeggen. Mijn empathisch vermogen kreeg ik van jou, je leerde me om in iedereen het beste te zien. In jouw hoofd schijnt de zon altijd.

Je bent mijn mama Mia. Mijn moeschkie. De leukste babbelaar. En evengoed mijn favoriete luisterend oor. Niemand aait beter over mijn hoofd dan jij. De beste soepmaker, daar bestaat geen twijfel over, dat ben jij. Niemand geniet harder van kleine dingen dan jij. Een reiger die overvliegt, de zonsondergang die de lucht mooi roze kleurt of een baby die zachtjes naar je glimlacht.

Ik ken niemand die harder in het moment leeft dan jij. Wanneer jij ’s nachts droomt over mooi weer, kun je ’s ochtends al in de auto zitten richting zon. Wanneer jij zin hebt in Zweedse balletjes, zitten we een uur later in de Ikea te smullen. De goesting om in het leven te duiken, die heb jij in overvloed.  

Lieve mama. Op naar vijftig jaar extra pret en plezier. Hieperdepiep hoera. Ik zie je graag xxx

Lees meer: 

Hanne

2 reacties op ‘In de gloria, bis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.