Eindhoven, hartstikke gezellig

Mijn oma is een Nederlandse. Dat maakt mij 1/8e Nederlander. Ik weet niet of het aan mijn roots ligt of aan het land, maar ik sta zot van Nederland. Op 1 september, mijn verjaardag, bezochten we met het gezin Eindhoven, de vierde grootste stad van Nederland. Spoiler alert, Eindhoven is zo’n leuke stad, dat ik ze niet van mijn to-do-lijst kan schrappen. Zo graag wil ik nog een keer terug.

Eindhoven is geen gigantisch grote stad à la Rotterdam of Amsterdam. Maar voor een meisje met beperkte wandelmogelijkheden is Eindhoven toch best groot. Daarom had ons mama het geweldige idee om op een tandem de stad te ontdekken. Ons moeder haar ideeën zijn puur goud. Want niet alleen is tandemfietsen geweldig amusant en veel minder pijnlijk dan wandelen.

Fietsen is een zalige manier om aan sightseeing te doen. Nederland is zoveel beter voorzien op fietsers dan België, en dus is fietsen dé ideale manier om de stad te ontdekken. Dat de zon die dag lekker scheen, maakte het fietsen alleen maar leuker. Zoveel pluspunten, jeetje zeg.

Eindhoven is dé Philipsstad. Philips was zo actief in Eindhoven, dat ze een stad in de stad bouwden. Op Strijp S vond je vroeger het bedrijventerrein van Philips. Dat terrein kwam rond 2000 leeg te staan. Nu is Strijp S the place te be voor de hippe medemens die van originele winkelconcepten houdt, voor de jonge, sportieve mens die zot is van skaten of voor de modale man die een innovatief concept wel kan appreciëren. Strijp S is een industriële parel. Alle gebouwen ondergingen een opknapbeurt, de hippe koffiezaken, restaurants en winkels schieten er als paddenstoelen uit de grond.

We hebben onze ogen uit onze kop gekeken in het indoorskatepark. Een gigantische hal waar zowel zevenjarigen voor het eerst voorzichtig van hun skateboard leren donderen, als veertienjarige pubers de meest zotte kuren uithalen. Alleen al naar de skaters kijken, vonden wij super amusant.

De binnenstad van Eindhoven is best gezellig en zeer netjes. Aan het station vind je The Student Hotel, waar je alleen al voor interieurinspiratie eens moet binnenstappen. In The Student Hotel slapen niet alleen hotelgasten, er wonen ook studenten. Vandaar de naam, snap je.

Ga je dieper de stad in dan vind je om de 300 meter een koffiebar waar de plantjes aan het plafond hangen en je koffie drinkt uit grootmoeders’ servies. Echt, aan gezelligheid geen gebrek in Eindhoven. Loop zeker even langs de Sissy Boy. Niet alleen ziet de winkel er super hip, vet, strak en cool uit. De collecties zijn er altijd zo mooi, dat je voor je het weet met een lege portemonnee zit.

Net zoals zoveel andere steden, ontkomt Eindhoven ook niet aan de hype van de foodmarket. In een erg gezellig, industrieel ogend (ahja, wat anders) pand kun je in de Down Town Gourmet Market je buik rond snoepen. Sharing is caring enzo. Wij lieten ons verleiden door Turkse tapas, Italiaanse bruscetta, een noedelsoepje en burrito’s. Het was heerlijk lunchen in het zonnetje op de gezellige binnenplaats, maar in de winter verkast de hele handel naar binnen. Gezellig quoi!

Eindhoven is een aanrader. Ik weet het, ik had het al gezegd, maar ’t is maar dat je het zeker weet. Je vindt er interessante winkelconcepten, prachtige architectuur, vriendelijke Hollanders en lekker eten. ALLES waar ik blij van word. Ik ga dus zeker terug.

Ben jij al in Eindhoven geweest? Wat vond jij er leuk om te doen? Of welke andere stad moet ik dringend eens bezoeken? Shoot!

Lees meer:

Hanne

4 reacties op ‘Eindhoven, hartstikke gezellig

  1. Hier nog een Nederland-fan! Eindhoven en Strijp-S zijn inderdaad heel leuk! Wij logeerden in het Inntel Art hotel (kort bij Sissy Boy), met prachtige kamers met authentiek betonnen plafond, en het had een erg fijne wellness die je gratis kon gebruiken als gast. Voor ontbijt/brunch is het vlak ernaast gelegen Usine geweldig. Naast ons bezoek aan Eindhoven, hebben we al veel Nederlandse steden gedaan, en eigenlijk vielen ze allemaal, elk met hun eigenheid, erg in de smaak. Breda is super gezellig (topper qua winkeltjes en horeca: de Veemarktstraat, en ook de Wilhelminastraat is prachtig). Groningen heeft de vibe van een studentenstad. Haarlem is supergezellig, net als Utrecht (vooral in de zomer: die terrasjes op “kelderniveau” aan de grachten!). In Amsterdam en Rotterdam is natuurlijk heel veel te zien, maar voor 1 of 2 dagen zijn ook Den Bosch, Arnhem en Nijmegen erg de moeite. Welke stad/steden zou jij aanraden?

    Like

  2. Ah zo leuk om te lezen. Ik wil zeker nog eens terug naar Eindhoven. The Student Hotel lijkt ook heel leuk te zijn. Ik was twee weken geleden in Utrecht, wat een prachtige stad. Gezellig, interessante winkels, lekker eten. Rotterdam wil ik ook nog eens bezoeken en naar Den Haag moet ik ook sowieso nog eens terug. Zoveel leuks te doen in Nederland. Jeetje. Breda, staat nog op mijn lijstje, wat tof dat je dat aanhaalt. Ik zou echt elke maand een trip naar Nederland kunnen maken, hartstikke gezellig 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.