Go honey, now go go.

Dromerige pop vergezeld van zachte electronica. Luwten is nieuw, maar hoeft niet onder te doen voor de oude rotten in het indievak. Tessa Douwstra, de stem en de vrouw achter Luwten krijgt al sinds Eurosonic Noorderslag 2017 complimenten en schouderklopjes en die adoratie lijkt alleen maar te groeien.

Vorige week ving Luwten nog oh’s en ah’s in een hete tent op Lowlands. En da’s niet meer dan terecht, want hun album is pure schoonheid. Zo schoon als een pistolet met smeerbare, gezouten boter. Zacht waar het moet, nog zachter waar het kan. Gemengd met elektronische drums en subtiele gitaren, Luwten schittert in subtiliteit.

Wie vroeger op zondagavond schatplichtig op Duyster afstemde, is sowieso fan van Luwten. Of je het al gehoord hebt of niet. En de kans dat je nog niets van hen gehoord hebt, is eerder klein. Met ‘Go Honey‘ kregen ze best wat radio en Spotify aandacht. Wanneer Spotify je aandacht geeft, weet je dat het goed zit.

Luwten speelde in 2016 al in het voorprogramma van Eefje de Visser. Van die combinatie alleen al, krijg ik het warm. Twee jaar later zijn ze zelf in de hoofdact verandert, en dat gaat hen prima af. Hun optreden op Lowlands vind je integraal op de internetgolven terug. Thank god voor 3voor12. Zo kun je Luwten alvast online leren kennen.

 

Luwten aan het werk zien? Dat kan op 8 september op Deep In The Woods of 22 september in Dranouter.

 

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.