M-idzomer, het muzikale midden van de zomer

Een festival in een museum voor moderne kunst, middenin een studentenstad. Begin augustus kon je vier dagen lang dansen op m-idzomer in museum M in Leuven. Faces On TV, Absynthe Minded en Eefje de Visser zorgden een fris briesje op snikhete dag.

Zesendertig graden. Een dag om in de kelder, met je voeten in een emmer water Netflixseries te verslinden wegens geen andere zweetloze activiteit mogelijk. Tegen de avond bleek er dan toch een aangename activiteit mogelijk. Dansen en zingen en aan cultuur doen. Drie vliegen, een locatie: museum M in Leuven. Zorgden voor aangename okselvijvers en vuile, stoffige dansvoeten: Faces On TV, Eefje De Visser, Absynthe Minded en The Me In You. Die laatste was een verrassing van formaat.

Faces On TV wou het publiek eens strak tegen hun gilet trekken. Dat was het plan. Jasper Maekelberg wou ons dichter en nog dichter bij hem. Gezellig, maar warm joh. Het publiek kwam niet helemaal los en dat frustreerde de groep zichtbaar. Geen slecht woord over hun muziek, die zit strak en funky in elkaar. Puik werk wat Maekelberg in elkaar bokst. Nu nog wat meer van het moment genieten en ik zeg headliner. Alleen nu nog niet, daarvoor trok hij ons niet stevig genoeg tegen zijn gilet.

The Me In You - m-idzomer

The Me In You speelde binnen in het forum, een van de zalen van museum M. Het publiek zat op de grond en wiegde in kleermakerszit gezellig mee. Zes kerels uit Diest wisten met hun dromerige indierock meer dan eens het kiekenvlees in mij aan te wakkeren. Heerlijk dat er op de affiche plaats is voor zo’n interessante ontdekking. Een optreden in huiskamerstijl, met een dromerige sound. Het was zalig meezweven op de tonen van 19:56.

Om elf uur was het eindelijk tijd voor Eefje De Visser. In haar uppie. Als multi-instrumentalist liet ze het publiek alle hoeken van de kamer zien. Haar laatste plaat in een nieuw, elektronisch jasje. Magisch. De muziek neemt de overhand op de teksten. Het geeft je de kans om mee te drijven op de tonen en lichtflitsen. Het is muziek die spitsvondig in elkaar zit en met het grootse gemak gebracht wordt. Muziek om bij weg te dromen, luidop mee te drummen in de auto en keihard op mee te brullen tijdens het koken. Multi-inzetbaar en mega prachtig.

M-idzomer is een blijver. De sfeer zit goed. De mensen lachen er en je betaalt maar twee euro en half voor een pintje. De omkadering is cultureel verantwoord en je hoeft geen maanden op brood en melk te leven om een ticket te kunnen kopen. Redenen zat om volgend jaar allemaal mee te komen dansen en zweten. Tot dan?!

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.