Sigrid, het geluid van 2018

Iedereen die zichzelf een muziekkenner noemt, houdt haar al tijdje in de gaten. Nu is het jouw tijd om keihard ‘Don’t Kill My Vibe‘ mee te zingen. Enter Sigrid. Enter de meest vrolijke popprinses van 2018.

Sigrid heeft nog geen plaat uitgebracht. Maar daar maken de muziekminnaar geen punt van. Als een dartel veulen springt ze van podium naar televisieshow en terug naar een podium. Vorige zomer schitterde de eenentwintigjarige Noorse al op een van de Pukkelpoppodia. Deze zomer mag ze haar kunstje nog eens doen, dit keer in mijn achtertuin. In de volksmond beter bekend als Rock Werchter.

Sigrid is popprinses. Dat is een compliment. Haar liedjes zijn eerlijk, catchy en ongelofelijk meezingbaar. Geloof je mij niet? Probeer eens naar ‘Strangers’ te luisteren, zonder mee te zingen. Wedden dat je faalt? Ik verwed er mijn festivaldrankbonnen om.

Zonder album, maar met een attitude en dankbaarheid om u tegen te zeggen, werd Sigrid dit jaar tot BBC Sound of 2018 gekroond. De BBC Sound van 2018 zijn, is een knappe titel op zich. Maar dat dat betekent dat je zo de internationale, muzikale hype van het jaar wordt, da’s pas mooi meegenomen.

Dus. Kroon jezelf tot muziekkenner en leer Sigrid haar tunes vanbuiten. En dan zie ik jullie deze zomer in Werchter, om loeihard mee te brullen met deze Noorse popdeerne. Dealio? Trouwens, zin om binnenkort een andere doldwaze artiest te leren kennen? Komt goed uit! Want het lijkt me wel fijn om daar een vaste afspraak over te maken. Check check, dubbelcheck!

 

 

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.