De Luizenmoeder schopt herrie op de speelplaats

Vorige week keken zo’n tweeënhalf miljoen Nederlanders live naar de derde aflevering van De Luizenmoeder. Tel daar nog eens de uitgestelde kijkers bij en dan komt het totaal aantal kijkers op 3,9 miljoen. Een kijkcijferrecord voor NPO3.

Dat half Holland in zwijm valt voor juf Ank, Meester An(ton) en luizenmoeder Hannah is niet raar, het is alleen maar heel bijzonder. De personages zijn stuk voor stuk opmerkelijke figuren. Juf Ank houdt van zingen, en daar houden de anderen dan weer niet van. Haar welkomstlied is een oorwurm van jewelste, ik waarschuw je. Meester Anton zat op het zomerfeest, in het fietsenhok te fikfakken met Nancy (nèènsie). En dat heeft iedereen gezien. Het is me daar in basisschool ‘De Klimop’ een zootje ongeregeld.

De Luizenmoeder is akelig realistisch. Denk maar aan hoe je vroeger zelf altijd gewrongen zat om wie je wel en niet op je verjaardagsfeestje kon uitnodigen. Of wat je wel en vooral helemaal niet mag meenemen als traktatie in de klas. In de klas van Juf Ank is geen enkel thema taboe. Dat Rianne twee papa’s heeft vindt de klas niet raar, maar wel heel bijzonder. In de klas zijn nooit twee kindjes tegelijk jarig. Wie wanneer verjaart, wordt besproken in de klas-WhatsAppgroep.

De combinatie van sterke personen (Nancy en d’r herfsttafel zijn gewéldig), herkenbare situaties (de nieuwsbrief die je best uit je hoofd leert, wil je een goede schoolouder zijn) en de gitzwarte humor maken van De Luizenmoeder een echte giller. En dan vergeet ik de heerrrrrrrrlijke tongpunt-r van juf Ank nog.

Dus doe jezelf een plezier. Kijk naar De Luizenmoeder. Zo glimlachend heb je nog nooit je weekend afgesloten.

De Luizenmoeder, elke zondagavond om 20:25 uur op NPO 3. 
Hanne

Een reactie op “De Luizenmoeder schopt herrie op de speelplaats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.