Met z’n allen in zwijm voor Bob

Zou jij je grootste geheim met drie wildvreemde meisjes delen? Neen, dat doet niemand. Nochtans begint collectief SCHIK met die vraag hun podcast ‘Bob’.

Bob‘ is een podcast over Elisa, een vierentachtigjarige dementerende vrouw die verliefd is op Bob. Alleen hadden haar drie dochters nog nooit van Bob gehoord. Sinds een tijdje kan Elisa niet stoppen met praten over Bob. En wanneer ze over hem praat, fonkelen haar ogen zachtjes.

Betoverend mooi verhaal

Een aantal weken geleden stuitte ik op de podcast via een tweet over Bob. In de tweet omschreven ze de podcast als betoverend, emotioneel en meeslepend. En wat later, tijdens een regenachtige wandeling beluisterde ik aflevering één en wist ik meteen dat ze online niet overdreven hadden. Van dit verhaal krijg je kiekenvlees.

Bob, Podcast, Vis Noch Vlees, Collectief Schik, Nederlandstalige podcast

Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist, drie jonge radiomakers, horen over Elisa en Bob via hun leerkracht Carry, Elisa’s dochter. De meisjes beslissen Elisa op te zoeken. Het vervolg is een prachtige podcast waarin ze uitspitten wie Bob is.

Jij kunt mee op onderzoek. Via iTunes of een andere podcastsite kun je de podcast downloaden. Eens je ‘Bob’ gedownload hebt, kun je de zes afleveringen op je smartphone zetten. Onderweg naar de les, tijdens het strijken of wanneer je aardappelen schilt, kun je het verhaal beluisteren. Luister je liever online, dan vind je de afleveringen op de website van VPRO Dorst terug.

Ik heb hele podcast al twee keer beluisterd, zo mooi vind ik het verhaal. Ben je ook benieuwd naar het verhaal van Elisa en Bob? Dan kun je hier alvast een teaser beluisteren.

Lees meer:

Hanne

2 reacties op ‘Met z’n allen in zwijm voor Bob

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.