Verliefd op een bastaardkind

Shit zeg, ik ben keihard verliefd.

Op J. Bernardt en zijn muziek. J. Bernardt, het bastaardkind van Balthazar en de verzamelnaam voor de muzikale eieren van Jinte Deprez is een van de beste schoonste resultaten van bastaardkinderen dat ik in lange tijd zag. Sorry, Delphine Boël, jij bent hors categorie.

Na de festivalzomer van 2016 kondigde de indierockgroep Balthazar een pauze aan. Al kan je niet echt over een pauze spreken aangezien alle leden van Balthazar tijdens de pauze met hun andere muzikale vriendjes gaan spelen. Simon Cassier doet het met Zimmerman én met Noémie Wolfs. Maarten Devoldere dartelt samen met zijn Silvie Kreusch sensueel over het podium wanneer hij muziek maakt voor Warhaus. Ook Patricia Vanneste doet het met een ander, zij speelt in haar vrije tijd graag met het Cordette String Quartet. En met J. Bernardt, het nieuwe soloproject van Jinte Deprez is de cirkel rond.

En die laatste, die kan er wat van. Hij bracht nog maar twee liedjes zijn uit en miljaar, wat zijn me dat schijven. De plaat komt pas uit in april, maar als ‘Calm Down‘ en ‘The Other Man‘ een kleine voorbode zijn, van wat komen moet, dan ga ik kamperen aan de platenzaak wanneer zijn plaat uitkomt. De combinatie van de electronische drums, de zweverige stem en zijn strategisch geplaatste oehoehoe’s maken van ‘The Other Man’ zo’n catchy song. Het lied is zo goed dat mijn repeatknop aan het haperen is geslagen. Maar mij hoor je niet klagen.

Dus doe jezelf een plezier. Luister hier naar de mini sessie die hij op Song van het Jaar in Nederland speelde. En wanneer je er, net als ik, maar geen genoeg van kan krijgen, kan J. Bernardt eind april in het echt gaan adoreren. Tot dan?!

Hanne

Een reactie op “Verliefd op een bastaardkind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.