Nieuwjaarsbrief 4.0

Lieve moeke,

je allereerste digitale nieuwjaarsbrief. Nadat je achttien andere kleinkinderen braaf het salontafeltje bestegen om hun handgeschreven en soms ook knal dezelfde wensen te declameren, vond ik dat het tijd was voor iets fris. Een brief op het www had ik je beloofd. Nu moet je hem alleen nog vinden.

Ik zie je graag, dat moet je weten. Ik wens je alles wat je maar wil. Zelfs als dat een Shetland pony of lang, blond, krullend haar is. Het is niet omdat je ouder bent dan de gemiddelde pensioenleeftijd dat je dromen niet meer groots en waanzinnig mogen zijn.

Ik wens je jaren vol kriekskes met ballekes. En elke dag groene vingers. Ik wens je ook een knaller van een gezondheid toe. Oren die niet meer tuuten en benen die terug marcheren zoals ze horen te marcheren.

Ik wens je nog dertig jaar pret met vake. Maar evengoed heerlijke dutjes in de zetel die zo lang duren dat zondag alweer in maandag is veranderd wanneer je wakker wordt.

Lieve moeke, ik hoop dat je nog uren aan je naaimachine kan zitten. Of torenhoge stapels wafels kan bakken. Die je dan achteraf terecht trots aan iedereen komt uitdelen.

Maar bovenal moeke, wens ik je geluk en liefde. Minsten evenveel als vorig jaar en als het kan zelfs een tikkeltje meer. Want dat verdien je meer dan wie ook. Als ik later zo oud als jou word, hoop ik dat ik mijn kleinkinderen net zo graag kan zien als jij van ons houdt. Ik hoop dat ik later even lekker kan koken als jij en op z’n minst een knoop aan een trui kan naaien.

Als het op is, is de kermis uit, dat weet jij beter dan wie ook. Maar ik hoop dat we dit jaar en alle jaren erna nog heel veel kermis kunnen vieren samen.

Lieve moeke, gelukkig nieuwjaar, ik zie je graag.

Hanne

Een reactie op “Nieuwjaarsbrief 4.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.