Viva het internet

Het internet is wat moois.

Dat kan iedereen beamen. Iedereen behalve Jozef van den Berg. Want die woont in een hutje in een bos zonder internet en kan niet meepraten over het internet. Sneu voor hem.

Parel 1: Quick, Draw!

quick-draw-beeldherkenning-google-973x355

Quick, draw van Google is de leutigst pictionary variant die het www ons te bieden heeft. Dit online platform schotelt je zes begrippen, beelden, woorden voor, die jij dan binnen de 20 seconden moet tekenen. Een neutraal netwerk probeert tijdens die 20 seconden te raden wat je tekent. En da’s gene kattenpis. Ondanks mijn enorm gebrek aan tekentalent kon het neutrale netwerk drie van mijn zes tekeningen raden. Tekenacademie, here I come!

Parel 2: Casey Neistat

Nog voor alle hippe kids en beautybloggers de camera ter hande namen, was Casey Neistat al aan het vloggen. En dat is, voor de onwetende lezer, video bloggen. Je praat Joy Anna Tielemans gewijs tegen de camera en toont je publiek wat je de god ganse dag uitspookt. In het geval van de modale vlogger, valt dat vaak wat tegen. Maar Casey stelt niet teleur. Nooit. Zelfs niet na 213 afleveringen.

Casey is een Amerikaanse filmmaker volgens Google. Volgens mij is hij een enorm creatieve, vrolijke hyperkineet. Zo’n kerel die alle 24 uur die een dag telt opgebruikt en daarna nog wat gaat joggen. In dagelijkse (ja, dagelijks, die kerel heeft het beste timemanagement ooit) vlogs neemt hij de kijker mee. Mee op kantoor (BEME), mee naar Los Angeles waar hij voor honderden dolenthousiaste tieners spreekt of mee naar huis bij Candice (liefje) en Francine (baby).

Ik kan geen genoeg krijgen van Casey. En ik ben niet alleen, dagelijks kijken zo’n miljoen en half andere bakvissen en millenials naar de Casey’s dronebeelden New York of verbazen zich over de snelheid van zijn boosted board (een skateboard op batterijen). Je kan Netflix & chill trouwens schrappen, tegenwoordig is Neistat & chill beter van toepassing.

Parel 3: Culture Club Magazine

 

Sofie Lemaire, mijn favoriete spirit animal, en Bent Van Looy presenteren iedere vrijdag vanuit de Sint Antoniusstraat in Antwerpen ‘Culture Club’. Een televisieprogramma over cultuur, voor de liefhebbers van dat genre. Soms lijkt de uitzending een zootje ongeregeld. En soms zijn de gesprekken zo goed dat ik ze wil opnemen op VHS om later aan mijn kinderen te tonen.

Culture Club

Naast het studioprogramma, komt vrijdag steeds een interactief magazine online. Dat magazine is de bom. Ik weet niet hoe ze het vullen, ik zou het graag weten. Maar de inhoud is steeds raak. Sofie tipt er leuke dingen, een gast gaat verder in op een onderwerp dat maar kort aan bod kwam in de uitzending en Mark Erkens (for president, sowieso) laat zijn piano nog een keer aan het woord. Week na week zit er frisse, verse en oh-dat-ga-ik-snel-noteren inhoud in dat magazine. Een dikke vette parel, zie je?!

Parel 4: Everynoise

Getipt door een klasgenoot. Want voor de les Frans moesten we onze site-web favori beschrijven. De mijne was Dagelijkse Kost (maar niet heus), die van Simen is Everynoise. En ik snap helemaal waarom.

everynoise.jpg

Eveynoise bundelt alle mogelijke muziekgenres op één handige homepage. Je kan het werkelijk zo gek niet bedenken of het bestaat. Al weet ik niet zeker of ‘Samsonrock’ ook tot de mogelijkheden behoort. Soit, van texas country over suomi rock tot bubblegum pop, het bestaat al-le-maal. Een website waar je gemakkelijk een uurtje of twee op kan blijven plakken.

(copyright foto’s: het internet)
Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.