Pop Up Class, walhalla van creativiteit

Er kwamen eens twee Belgen en een Nederlander een serre binnengewandeld.

Het zou zonder twijfel het begin van een enorme billenkletser kunnen zijn. Ware het niet dat dit gewoon letterlijk de situatie van vrijdagavond was. Joop en Geert van Suitcase, winnaars van De Vitesse ondernemersawards, en Daan Giesen van bol.com kwamen de laatste avond van Pop Up Class 2016 in schoonheid afsluiten.

De rode draad doorheen de avond was e-commerce. Je weet wel, virtuele winkelmandjes vullen en dan die hele mikmak drie dagen later proper in een doos aan je voordeur krijgen. Daan Giesen maakte van bol.com een gevestigde waarde in België. “Vijf jaar geleden begonnen we aan de veroveringstocht van België. Vandaag hebben we 1 miljoen actieve Belgische klanten die af en toe op bol.com shoppen.”

Daan Giesen

“België veroveren leek simpel, maar dat was het niet. We moesten onze logistieke stromen aanpassen en inspelen op de vragen van de klanten. Een Vlaming wantrouwt bijna alles tot het tegendeel is bewezen, zo bleek. Meer dan 80 procent van onze Belgische klanten pluist onze algemene voorwaarden uit. Nou, daar staan wij als Nederlanders toch mooi van te kijken hoor.” Ik kon alleen maar denken, doen wij dat dan echt? En kan die 80 procent misschien even zijn hand opsteken?!

Who the fuck is Flappie? Naast een schattig konijn is Flappie ook een lakmoestest voor het commercialiseren van producten in België. Voor Kerst 2015 bedacht het Nederlandse PR-bureau van bol.com een vrolijke reclame over een konijn die geassocieerd werd met de Nederlandse cabaretier Youp Van ’t Hek. “Maar wat dan met de Belgien die niet weten wie of wat Youp is?”, stelde de Belgische afdeling. Youp werd daarom snel ingeruild voor een receptenboek met ‘konijn met pruimen’ en het euvel was van de baan. Bedankt Flappie!

Na een korte pauze, waarbij de rij aan de gin-tonic-bar langer was dan die aan de toiletten, was het tijd voor Geert Mertens en Joop Wanten van Suitcase om het podium te beklimmen. De twee heren wonnen met hun start-up De Vitesse ondernemerswards. Suitcase is dé oplossing voor mannen die liever pinten hijsen met hun makkers, dan shoppen met vrouwlief.

Joop begon Suitcase met zijn ex-schoonbroer, die voor zijn job zes dagen op zeven een kostuum droeg. Toen hij op casual friday van zijn baas te horen kreeg dat hij iets té casual gekleed was, vroeg hij Joop om voor hem te gaan shoppen. Iets wat Joop niet zag zitten, maar waardoor hij wel het Suitcase-zaadje plantte. “Het concept van Suitcase is super simpel. Een team van style advisors – neen, niet Jani, ik heb het nagevraagd – bepaalt met jou je kledingprofiel. Daarna stelt het team een aantal looks samen die wat later in een pakketje bij de heer in kwestie thuis worden afgeleverd.”

“Suitcase stelt enkel outfits samen voor mannen en toch is veertig procent van hun gebruikers testikelloos. Vrouwtjes die voor hun hubby kleding kiezen, ze zijn met veel meer dan je denkt. En dus moeten we een deel van onze campagne over mannenkleding op vrouwen richten”, legt Geert uit. Joop gaat daarna nog even door op het familieaspect. “Want het cliché is waar, samenwerken met je familie da’s verdomd moeilijk. Met Geert, die nul komma nul familie is, heb ik nog maar twee keer ruzie gemaakt. Heerlijk is dat.”

14712938_546424928879877_4742319213417180072_o.jpg

Als het op online winkelen aankomt, kan België nog veel leren van zijn buurlanden. Daar zijn de drie heren het samen over eens. Dat ze nu, na hun zenuwslopende speech in de pintjes vliegen, lijkt ook unaniem duidelijk. Schol en tot een volgende keer.

http://popupclass.be 

 

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.