Eleven op tien voor Stranger Things

Je hebt hypes en je hebt hypes. Maar de beste hypes zijn hypes die helemaal geen hypes willen zijn.

Ga ik te snel? De al dan niet hype waarvan sprake is Stranger Things. Een Amerikaanse sciencefiction-horrorserie die Netflix in juli in alle stilte releasede.

Lang heeft die stilte niet geduurd. Want dankzij stevige mond-aan-mondreclame én een simpelweg steengoede serie werd Stranger Things al snel de must see van het moment.

Vorige week had ik eindelijk tijd om me in de serie vast te bijten. Ik was net aan mijn tenen geopereerd. En naar het plafond staren begon wat eentonig te worden. Op aanraden van een kennis (mond-aan-mondreclame all over again) downloadde ik daarom Stranger Things. Beste beslissing ooit. Of toch alleszins van die week.

Stranger Things is zijn naam en label ‘must see’ helemaal waard. Al had ik het in het begin vooral moeilijk met effectief kijken. De serie draagt niet voor niets een horror-label. De eerste drie afleveringen bekeek terwijl het ’s avonds regende en ik alleen thuis was. Niet mijn beste beslissing ooit. Zelfs met mijn handen voor mijn gezicht, was de spanning nog te snijden. Niet meteen een serie voor ’s avonds laat dus.

Het verhaal in één zin? 3 vrienden: Lucas, Mike en Dustin en 1 ‘weirdo’: Eleven, gaan op zoek naar hun verdwenen vriend Will. Straf wat de twaalfjarige rakkers van tegenwoordig allemaal kunnen. Vooral Milly Bobby Brown stal mijn hart. En dat terwijl ze de actrice was die veruit het minste tekst kreeg. De serie speelt zich af in de jaren ’80, een periode die net zoals de nineties geen enkel belletje doet rinkelen bij de kindacteurs. Ze zijn twaalf jaar, weet je wel. Maar dat stoort niet. Ik heb evenmin herinneringen aan de jaren tachtig en kon toch perfect het verhaal volgen.

De serie is een aanrader voor mensen die vreselijk fan zijn van Wiona Ryder. Wiona wordt in deze reeks als Joyce aangesproken, dat moet je er wel bijnemen. Mensen die houden van een sterk verhaal dat visueel schitterend onderbouwd is, moeten zeker kijken. Kijkers met een zwak voor schattige jongens en vrolijke vrienden gaan deze serie ook wel weten te appreciëren. Kortom, voor ieder wat wils. Dat hebben ze bij Netflix weer goed bekeken.

Laat zeker weten wat je van Stranger Things vindt. Ken je nog goede series, series die misschien wel aan het begin van hun carrière als hype staan? Laat het hieronder zeker zeker zeker weten. Want het is nog een jaar wachten tot seizoen twee van Stranger Things uitkomt, en ik zit door mijn aflevering van Grey’s Anatomy heen.  

Hanne

Een reactie op “Eleven op tien voor Stranger Things

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.