Beestig goed, die Glass Animals

Weet je wat echt goed is? Vijgencheescake met een speculaasbodem.

En The Bridge op televisie. Maar Glass Animals, de Britse indiegroep die je misschien van Black Mambo of Youth kent, die zijn geniaal goed.

Het is niet omdat ik aandelen in hun muziek heb (bestaat zoiets zelfs?), dat ik hier zo lyrisch ben. Ik zal u hier bewijzen waarom het de zwaar moeite loont om hun nieuwe album ‘How To Be A Human Being’ integraal op uw muziekspeler te zetten. Als het er al niet opstond natuurlijk.

Glass Animals is een groep die dit jaar sowieso een plekje in de afrekening van Studio Brussel verzilvert. Ze speelden dit jaar al op Pukkelpop. Al vullen ze volgende zomer sowieso ook The Barn op Werchter of een grotere tent op Pukkelpop (hint hint hint @chokri & @deschuur). Hoe ik dat weet? Omdat hun concert in de Botanique nu al uitverkocht is. Omdat het publiek waanzinnig loos ging in de club tent op Pukkelpop. En omdat ze tijdens de eerste aflevering van Culture Club op Canvas werden aangekondigd als ‘the next big thing’. En als Canvas zoiets over je zegt, dan weet je dat het menens is.

Maar zelfs zonder al die aandacht en bemoedigende schouderklopjes van mensen die een neus hebben voor nieuwe hypes, is het duidelijk dat Glass Animals groots zal worden. Hun laatste plaat, How To Be A Human Being, is niet alleen op vlak van de vormgeving een pareltje. De muziek is beestig goed. Met de nadruk op beestig. Want telkens Glass Animals door mijn oren galmen, moet ik me inhouden om niet als een aapje te beginnen dansen. Dat maakt de muziek in mij los.

Daarom en om nog zoveel andere redenen – De zanger is kweeniehoe grappig. Tijdens hun concert op Pukkelpop besloot het publiek ‘den draad’ boven hun hoofden door te geven. Ze komen uit Oxford. Mama’s Gun is een topschijf. Net zoals Life Itself, Youth en Gooey. Dave, de zanger, haalt de nineties vestimentair naar het podium. – is Glass Animals een groep die in de gaten moet houden. Ik kan uren doorgaan. Zonder zwans.

Op 3/11 spelen ze in de Botanique. Dat concert is uitverkocht, dat spreekt voor zich. Ik ga daar een potje om janken en kaarsen branden in de hoop dat de Botanique dat concert livestreamt. Tot dan staat hun album ‘How To Be A Human Being‘ hier op repeat. Tot het plaatje blijft haperen. Ik raad u aan hetzelfde te doen.

Hanne

Een reactie op “Beestig goed, die Glass Animals

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.