Eenentwintig: deel twee

Ik ben nog maar twee weken eenentwintig en ik zweette al aan mijn oorlelprobeerde Tom De Cock van z’n FOMO af te helpen en onderging een zesendertig uur durende digitale detox. Als dit volwassen worden is, dan kan ik dat wel gewoon worden.

Laat ik gewoon beginnen bij het begin en u van een duidelijke uitleg voorzien omtrent die zwetende oorlellen. Het is algemeen geweten dat mijn conditie van hetzelfde niveau is als de conditie van een wortel. Sommigen zouden zich daarvoor schamen, maar daar ben ik mee gestopt. Het is wat het is, ik plan binnenkort een levensveranderende fysieke workout, maar voor nu doe ik het met het lichaam dat ik heb. En met de conditie van een wortel dus.

Met die conditie, ben ik toch maar mooi de mountains van Maasmechelen opgewandeld. Ik daag u uit mij na te doen. En daarbij niet aan uw oorlellen te zweten. Iets wat ik wel deed, en aan mijn natte nek te voelen, nog hevig ook. (Kleine voetnoot, de buitentemperatuur bedroeg zo’n 26 graden toen ik deze inspannende wandeling deed.) Soit, groot wereldnieuws is dat niet, zo’n terrilwandeling, maar ik heb het toch maar mooi gedaan en ben gewoon lekker trots op mezelf. Dit zou zomaar even het begin van mijn sportieve carrière kunnen zijn. En daarom zijn mijn zwetende oorlellen het vermelden meer dan waard.

Over naar Tom De Cock, want de presentator van Planeet De Cock (MNM) zit met FOMO. Fear Of Missing Out, om precies te zijn. Hij is constant bang om dingen te missen, om niet meer mee te zijn met de laatste nieuwe trends. En da’s best vervelend. Gelukkig komt er elke avond ‘jong, langharig, werkschuw tuig’ (zijn woorden, niet de mijne) bij hem langs om hem te vertellen wat hij zeker niet mag missen. Enter Hanne. Want af en toe kom ik bij Tom in de studio langs om wat te keuvelen en en passent te vertellen wat hij en bij uitbreiding alle luisteraars de komende week zeker niet mogen missen. Ik had het al over de naweeën van de festivalzomer en over zwemmen in een bad vol discodip in een museum in New York. Je kan dat zelfs herbeluisteren. En wel hier! Als jij een goed idee hebt voor de volgende keer, laat het zeker weten!

Over de digitale detox kan ik kort zijn. 36 uur zonder scherm, wifi of belkrediet is hard voor een twintiger ten tijde van whatsapp, pokémon go en de eerste aflevering van Callboys. Maar ik heb het overleefd. Het was met momenten zelfs rustgevend. Zo ruimde ik uren lang mijn kamer op, zonder dat facebook messenger mij constant van mijn werk hield. Ik las ook een boek. En dronk terwijl een kop thee. Het hoeft dus niet steeds, dat scherm, dat was de consensus na 36 stilte. Wat niet wil zeggen dat ik vanaf nu niet meer gelukkig kan worden van een retweet op Twitter of een grappig Instagramfilmpje. Zo radicaal was mijn detox nu ook weer niet.

Hoog tijd nu, om mijn tas te maken. Week drie wordt er één waarin het thema kamperen centraal staat. Onwijs tof wordt dat. Tot binnen zeven dagen!

vrtcamping02.jpg

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.