Airbnb, c’est quoi ça?!

Tien jaar geleden kon je via drie verschillende manieren je zomervakantie plannen.Optie één hield een zogenoemde touroperator in. Je tjokte er drie maanden voor vertrek naartoe, legde je wensen en je money op tafel en drie maand later zat je in een vliegtuig op weg naar de Spaanse Riviera of een all-in hotel in Egypte.

Optie twee had vooral betrekking op de internetskills van moeder of vader. In mijn geval ons mama. Zij zocht namelijk maanden lang op het internet achter de perfecte franse cottage om met haar gezin veertien dagen in te vertoeven. Wat haar overigens elk jaar zonder frats lukte.

Optie drie stond gelijk aan #staycation. Thuisblijven maar dan anders. En zonder de hashtag, want die was tien jaar geleden nog gewoon een ‘hekje’.

Nu, tien jaar later, zijn booking.com en airbnb.com de gedroomde uitvalsbasis voor het plannen van eender welke wereldreis of citytrip. Datum invullen, prijsklasse aanvinken en kiezen maar. Kiezen uit appartementen met of zonder dakterras, grappige huizen, grote huizen, tipi’s en zelfs villa’s met paarden incluis, voorpret heet dat zeker? Mijn vakantiehuisliefde is zo groot, dat ik gewoon doorheen het jaar, zelfs op een maandagavond wat huisjes kan zitten kijken. Gewoon. Zomaar.

Het appartement vanwaar ik nu dit stukje zit te schrijven, is ook een Airbnbvondst. Het stond nog maar net één dag te huur of ons mama had het al in de smiezen. Na veel vijven en zessen (wij vertrekken heus niet zomaar op vakantie, dat zou helemaal te gek zijn) werd het appartement van Catherine en Francois goedgekeurd door het voltallige vakantiecomité en kon het geboekt worden.

Voor een volle week zijn wij de nieuwe ‘residents of the Rochefort house’, en het moet gezegd, ik kan dit vakantieleven best gewoon worden. De eigenlijke appartementbewoners hebben een vreemde, gekke en vooral erg drukke smaak wanneer het op hun interieurinrichting aankomt. De inrichting past niet meteen in mijn pinterestbord vol interieurideën, des goûts et des couleurs, weet u wel. Maar qua geheel valt zeker niet tegen. Een appartement met cachet, is denk ik hoe ze het in de vakliteratuur zouden beschrijven.

(klik gerust op de foto’s en beslis zelf over de cachet van dit appartement)

Doe mij volgende zomer, of komende herfst maar weer een enkeltje richting Airbnb. Het land maakt niet zozeer uit. De urban jungle van de gastvrouw en het steeds wederkeren van een Sodastream en Nespressomachine in elke huis des te meer. Trouwens, dankzij mijn extreme airbnbliefde en deze link, vang je op je eerste/volgende verblijf bij Airbnb meteen dertig euro korting. Als dat niet vraagt om een mini citytrip, dan weet ik het ook niet meer.

Hanne

4 reacties op ‘Airbnb, c’est quoi ça?!

  1. Wat een fijne blogpost om te lezen. Ik ven echt helemaal verliefd op de foto’s en nog meer op je schrijfstijl. Keep it going! Net als dat botsen op pareltjes van verblijfplaatsen 😉 xx Naomi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.