Rock Werchter, de muzikale essentials

Rock Werchter 2016Qua muziek is Rock Werchter minder gevarieerd dan pakweg Pukkelpop of Glastonbury, maar dat wil niet zeggen dat je er vier dagen op je honger moet zitten. Omdat line up’s behoorlijk overweldigend kunnen zijn, probeer ik jullie hier de bomen door het bos dat Werchter heet, te tonen.

Voor de duidelijkheid en de deugd van de chronologie, start ik bij de artiesten van donderdag en eindig ik op zondag. Het moet gezegd, soms kan ik echt erg logische beslissingen nemen.

Donderdag dus. Qua headliner kijk ik vooral uit naar Ellie Goulding. Even – met of zonder regenlaarzen – een stevig dansje placeren en meebrullen met overbekende hits, dat ligt me wel. En wanneer ik niet moet werken, hoop ik ook nog wat Paul McCartney op te vangen. Want zo’n oud-Beatle, die wil ik wel eens van dichterbij bekijken. Minder headliner, maar daarom niet evenzeer de moeite zijn: Years & Years (als ik mijn zussen moet geloven, de band van 2016), Flume (om je dansbenen opnieuw los te gooien), Guy Garvey (ditmaal zonder Elbow, wat gaat dat geven?!). Oh en de band die ooit Gotye met vijf muzikanten op één gitaar coverden, is donderdag ook van de partij.

Vrijdag, matchday voor onze duivels en showtime voor Rammstein. Persoonlijk zegt de line up van vrijdag mij het minste van de vier dagen. Echt kiekenvlees krijg ik er voorlopig nog niet van de aangekondigde artiesten. Maar wat niet is, kan vrijdag nog komen. Al zijn er twee artiesten die ik vrijdag kost wat het kost en het liefst nog zo dicht bij het podium als mogelijk wil zien. Enter Daughter en Oh Wonder. Vooral Daughter gaat, ik zeg het u nu al, een van de hoogtepunten van Rock Werchter worden. Neem dat maar van mij aan.

Zaterdag wordt de dag der muzikaal plezier als je het mij vraagt. Met Tame Impala, Editors, Beirut, Bazart, Mura Masa en mijn lieveling Anthony Kiedis, wordt het puzzelen om alle groepen evenveel aandacht te kunnen geven. Maar met de app van Rock Werchter op mijn smartphone en mijn snelste sneakers aan, probeer ik toch zoveel mogelijk artiesten te spotten.

Zondag is dé dag waarop Werchter verlicht wordt met vuurwerk. Hopelijk voorafgegaan door een sterk staaltje muzikale pracht. Die verwachtingen worden hopelijk ingelost door de Britse furie Florence Welsh en Macklemore and Ryan Lewis. Al weet ik zeker dat het ook genieten zal zijn met Jamie XX, The Last Shadow Puppets, Lianne La Havas, Alice On The Roof, Bear’s Den en Lapsley.

Zo, mijn overvolle agenda is bij deze helemaal up to date. Wie trekt er ook richting Werchter? En wat zijn jullie favorieten. Laat het mij weten, in mijn hartje is nog genoeg plaats voor andere artiesten!

Hanne

Een reactie op “Rock Werchter, de muzikale essentials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.