De festivalzomer en alles wat je erover moet weten

Binnenkort trek ik mijn regenlaarzen aan. Om van diepgravende journalistiek te doen op de Belgische festivals. Tegenwoordig heb je daar meer aan een paar stevige schoenen dan aan een smartphone met eeuwige batterij. Die diepgravende en uiterst entertainende journalistiek verricht ik in opdracht van de krant De Standaard. Want vanaf dit weekend ben ik een hele zomer lang één van hun festivalreporters.

Er gaat geen festivalzomer voorbij zonder een stevige voorbereiding van là Reumers. Want een voorbereid vrouw is namelijk veel meer dan twee waard. Zoekt u dat maar eens op. Mijn voorbereidingen bestaan uit drie fasen. De praktische aka fashionable voorbereiding, de muzikale voorbereiding en de last-minute-fok-dit-ben-ik-allemaal-vergeten voorbereiding. Tijdens die laatste fase vind je me vaak huilend onder mijn donsdeken terug. Maar gelukkig is dit een online medium en zal ik jullie van dit staaltje drama besparen.

Maar goed, terug over naar de orde van de dag. Want met nog precies twee dagen tot de aftrap van Rock Werchter, ben ik dit jaar eerder laat met mijn voorbereidingsproces begonnen. Tijd voor actie dus. Ik maak alvast een lijstje voor iedereen die in hetzelfde schuitje van uitstellerij beland is.

LIJSTJE MET BASISBENODIGDHEDEN

  • Laarzen. Regenbottinnen. Klompen. Watersandalen.

Alles waarmee je water, modder en andere vloeibare/ranzige substanties mee te lijf kan gaan, moet verplicht, zonder twijfel, echt zonder zwans mee naar de weide. Na een grondige inspectie van de wei van Werchter, zijn laarzen echt geen overbodige luxe. Pinky promise!

  • Regenjas. Al dan niet in een flashy kleurtje.

Een regenjas is tegenwoordig weer helemaal in. Zelfs Jani is fan. Ik kan het perfect stellen met een basic exemplaar. Maar voor de echte liefhebbers, die graag tijdens een stortbui schitteren, bestaan er wat extravagantere exemplaren. En net als met de laarzen, is ook een regenjas een must have op de wei.

  • Powerbank. Zo’n gsmoplader zonder stopcontact dus.

Selfies, tweets en ongelofelijk lange snapchatverhalen vreten de energie uit je smartphone. Met een powerbank kom je de hele dag zonder aan een oplaadpaal te hoeven vertoeven.

  • Een zakdoek

Professionele festivalgangers maak je niets meer wijs. Zo hoeft niemand mij dus te vertellen dat wanneer je je licht genoeg kleedt je niet zweet of wanneer er ‘koud’ weer voorspeld wordt, je je best wat warmer aankleedt. Allemaal leugens. Ik heb toujours een zakdoek mee. Tegen het zweet. Want geloof mij, zweten gaat ge, zelfs wanneer het regent/dondert/bliksemt/geen hittegolf is.

Zo, met deze essentials kan er zeker niets mislopen. Maar wie graag door de ‘streetstyle photographers’ gespot wordt, opent best nog even dit Pinterestbord. Ik vat er alle haalbare trends samen. Zodat we met z’n allen kunnen shinen op de wei, weer of geen weer.

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.