Zijn wij al een internetconnectie?

Een mail die je uitnodigt om je professioneel netwerk uit te bereiden, bijna iedereen zag zo’n mailtje van LinkedIn al passeren. Maar voor wie verder dan deze frequente en irritante mails kijkt, gaat een wereld van prachtige netwerkgelegenheden open. LinkedIn is veel meer dan zoveel mogelijk zakenpartners verzamelen. En wel om deze zes redenen:

  • Vreemde vrienden maken

Op Facebook zijn niet al je vrienden je beste vrienden. De helft ken je van op de bus, tijdens een avondje uit, of van haar noch pluimen. Wat houdt je dus tegen om op LinkedIn je vriendenboek zo snel mogelijk te vullen? Een connectie van een connectie zou zomaar even je allerbeste vriend of leukste collega kunnen worden.

giphy

  • Bekende mensen (stiekem) stalken

Gilles, de mol uit De Mol, kan je terugvinden op LinkedIn. En dat is leuk, want zo kom je dingen over hem te weten die je anders had geweten. Bijvoorbeeld dat hij in zijn eigen galabal op de middelbare school mee organiseerde. En vroeger nog als hulpje in Kinepolis werkte. De echte fans vinden ook Stijn en Cathy en zelfs Bruno terug. Score!

65

  • Overal interessante vacatures

Veel bedrijven posten hun vacatures eerst (en soms zelfs enkel) online. Wanneer je op LinkedIn bedrijven volgt die je interesseren, kan je af en toe op een prachtige vacature botsen. Zo kan je dus naast je droompartner ook de job van je leven online tegenkomen.

giphy-7.gif

  • Een hypothetische connectie met iedereen

Iedereen kan vrienden worden met iedereen. Of dat maakt LinkedIn je toch wijs met hun systeem van connecties. Wil je prins Laurent graag beter kennen, dan zal er vast wel iemand in je netwerk zijn die iemand kent, die je aan de Monseigneur kan voorstellen. En met Laurent in je adresboek ben je nog maar een paar stappen van het Witte Huis verwijderd.

2515250337

  • Nog meer ongewenste mails

Het moment dat je account live is, is eveneens het startschot voor een stroom aan  e-mails van LinkedIn. Non-stop. Ideaal voor mensen die zich graag belangrijk voelen en dat gevoel vooral vinden in een overvolle mailbox. Zij die eerder de clean desk policy doortrekken naar hun mailbox vinken gewoon aan dat ze liever geen mails ontvangen.

giphy-4

  • Je ziet wie jou heeft opgezocht

Telkens mensen je profiel bekijken, krijg je daar een melding van. Gedachten zoals ‘hoera, ik ben belangrijk, want mensen zoeken mij’ zijn hierbij perfect normaal. Zo kan je zien of mensen je al dan niet aan het headhunten zijn. De keerzijde van die functie is dat mensen ook weten wanneer jij hen opzoekt. Dus echt onopgemerkt kan je de BV’s en andere interessante figuren niet stalken. Al hoeft je dat absoluut niet tegen te houden. giphy-2

Wie superenthousiast zijn netwerk wil opstarten, begint best hier. Zonder dank!

Oh en volg je me al op bloglovin?
Follow my blog with Bloglovin

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.