Mijn mama is geen prinses. Hoera.

Ze is niet de beste in taarten bakken. Lange golvende haren heeft ze niet. En het mooiste tekenen kan ze ook niet.

Maar wat doet dat ertoe?  Zo’n moederfiguren zijn niet realistisch. Perfecte moeders komen recht uit de sprookjes. Mijn mama is geen Assepoester en evenmin een Doornroosje. Mijn mama is de beste mama die ik me ooit kon wensen. Op haar manier, zonder kroontje in haar haar.

mama.jpgEen mama waar ik op kan rekenen. Dag én nacht. Voor alles. Zelfs voor banale zaken zoals rozijnen in koffiekoeken die ik niet bestelde maar toch betaalde.

Zo kent ze me het allerbeste. Weet ze wanneer ik ongelukkig ben of wanneer ik stiekem de zak chips leegat. Ondanks mijn best geslaagde pokerface en mijn leugentje om bestwil. Ons mama kan mij als geen ander troosten. Want echt niets troost harder dan een moeders schoot in combinatie met haar wijze woorden.

Als we winkelen ben ik haar Jani. Dat kleedje wel, die schoenen liever niet. Als ik ergens naartoe ga is zij het zachte stemmetje in mijn hoofd. Ons mama weet steeds raad en zelfs wanneer ze het even niet meer weet, helpt ze me vooruit. Is het niet met een babbeltje, dan is het wel met een knuffel of een avond jankfilms kijken.

Lieve mama, ik ben zo trots dat jij mijn mama bent. Dat jij diegene bent op wie ik altijd kan terugvallen. Bij wie ik het liefste in de buurt ben en het beste mezelf kan zijn. Ons opvoeden moet niet altijd a walk in the park geweest zijn, maar qua doorzettingsvermogen haal je samen met papa zeker een tien op tien.

Lieve mama, ik zie je doodgraag. Een hele fijne moederdag

Hanne

3 reacties op ‘Mijn mama is geen prinses. Hoera.

  1. Hoe schoon is da? En dan te weten dat Mia ook nog eens het beste lieke is … Jeroen is met zijn gat in de boter gevallen 🤓

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.