Vier dol dwaze Instagram truken

Het internet wordt overspoeld door foto’s en filmpjes van geinige katten en schattige koala’s. En wanneer de dieren uit de tijdlijn verdwijnen, maken ze plaats voor schaamteloze selfies met de koning en foto’s van feestjes, taart of een oma zonder gebit. Tijd om wat regelmaat in de oeverloze stroom van online beelden te brengen.

Vier tips, gratis en voor niets, over het gebruik van Instagram en hoe er mee aan de slag te gaan.

Post niet alles wat je fotografeertgiphy

  • Selecteer uit je beelden. Denk aan je publiek, zijn ze iets met de foto die je post of houd je het beeld beter voor je privécollectie?
  • Denk ook na over wat je post. Wil je dat die ene vriendin deze foto ziet, zou je zus met die beeld lachen? Als je imaginaire hulpbronnen het goed vinden, hoeft niets je nog tegen te houden.

Denk aan je licht

  • Elke fotograaf, amateur, semi of volledig professioneel zal het je zeggen: DENK AAN JE LICHT. Niets zo triest als een totaal overbelicht snapshot of een beeld waarop je niet ziet of het nu een selfie van jezelf of je oma (nog steeds zonder gebit) is.

Hoe zit het met den draad?

  • Geen paniek, je hebt geen letterlijke draden nodig op Instagram. Maar denk aan je thema. Wat is de rode draad in mijn beelden? Post je veel foto’s met een witte achtergrond, of is jouw kenmerk foodphotography, alles kan, maar hou je instagramfeed clean!

Get social! giphy-2.gif

  • Instagram is meer dan een connectie tussen jou en je gsm. Het behoort tot de categorie social media, dus het perfecte excuus om met wildvreemden contact aan te gaan. Reageer, like en repost de foto’s van je grote voorbeeld, je beste vriendinnen en go social!
  • Des te meer interactie je aangaat op social media, des te meer volgers je krijgt en meer buzz je rond je account creëert. Waar wacht je nog op?

Oh, en deze selfiequeen volg je hier.

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.