20 jaar Scala

Wanneer Erik Van Looy naar vijf trefwoorden over Aarschot vraagt, durf ik er mijn beide handen om verwedden dat Scala 20 seconden oplevert. Dat kan ook niet anders, want wie Aarschot zegt, zegt Scala en omgekeerd net hetzelfde.

12244454_10207604683136065_3391911001186276755_o-2

En Scala viert feest. In april bestaat het intussen van meisjes naar vrouwen geëvolueerde koor 20 jaar. Hiep hiep hoera. Van die twintig jaar, zing ik ondertussen al negen jaar mee. Alweer hoera. Om deze verjaardag feestelijk te vieren, zijn er in april de #20jaarscala concerten. Niet zomaar wat zingende wijven op een podium en applaudisseren maar. Neen, denk aan choreografieën en lichtspeciallekes en nog meer danspasjes.

Een spektakel met de jonkies, de huidige scaladeernes en de oude garde. We gaan potverdikke met veel zijn, dat staat vast. Ik voel de lange gesprekken en lachbuien nu al opborrelen door er alleen nog maar aan te denken.

66577_403399879363_7903760_nIn die negen jaar heb ik een aardig wow-amai-wat was me dat-lijstje opgebouwd. Met de tourbus naar Berlijn om er voor Angela (die dus in het echt nog kleiner is dan op tv) te zingen. Of (alweer met de bus en met buschauffeur Gerry) naar Scandinavië, een trip waar ik nu nog soms over droom. Ik maakte nieuwe vriendinnen, goede vriendinnen, met wie ik tijdens het wachten (zingen is wachten) de Duitse steden ging ontdekken, in de zaal kroop om uren over liefdesperikelen te tetteren of Baileys dronk tijdens de busreis naar huis.

12246743_10153781351189173_3844297738358573345_nZonder Scala zou ik nooit op een podium staan. Maar met twintig meisjes samen choreo’s dansen, koffie slurpen in de backstage en zingen zou ik nooit meer willen opgeven. Ik heb er geleerd mijn knikkende knieën te overwinnen, een deftig lijntje eyeliner aan te brengen en dat een hoge sol echt niet zo hoog is als het lijkt.

Ik ben zo blij dat Scala twintig jaar bestaat. En dat mijn buurvrouw negen jaar geleden voorstelde om eens een auditie te gaan doen. Want anders had ik nooit leren koorademen. En zeg nu zelf, wat ben je in het leven zonder een deftige koorademhaling?

-H

 

 

Hanne

Een reactie op “20 jaar Scala

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.