Ode aan de vriendschap

Er bestaan zo van die momenten waarop een mens al eens vloekt. Om het vieze weer, om een lege broodautomaat of om iets wat door je hoofd spookt. We kennen dat allemaal, daar moeten we niet flauw om doen. Sommige dingen lossen we op door eens goed te janken of met een avondje Netflix, andere dingen vereisen een meer specifieke aanpak.

Enter de vriendschap. Vrienden zijn niet enkel de mensen die ooit je vriendenboek invulden. Er bestaan zoveel verschillende vriendschappen. Mijn mama bijvoorbeeld, is zoveel meer dan mijn mama. Ze is de allerbeste, de liefste. En ze kent mij zo goed dat ze aan mijn neus ziet of ik iets leuk vind of niet. Ook dat is vriendschap. Zeker weten zelfs. Hetzelfde geldt voor onze papa of voor mijn zussen. Mijn zussen die, zonder twijfel, mijn grootste vriendinnen zijn. Zelfs als ze daar lichtjes anders over denken. Want je hebt vriendinnen en vriendinnen vriendinnen.

Tot die laatste categorie behoren Leen, Astrid en Julie. Drie topwijfjes. En net omdat het zulke topwijfjes zijn, verdienen ze een ode. Want als er iets is, dat ik geleerd heb na een dozijn aan serieuze vloekmomenten, is het wel dat positiviteit tien keer meer oplost dan negativiteit. Een ode dus. Aan mijn liefste vriendinnen. Die nog niet zo lang mijn vriendinnen zijn, al voelt dat wel zo. Met wie ik over alles kan praten en met wie ik nog meer over alles kan lachen. Want da’s én gezond én gezellig.

Ze zijn er op momenten die zo mooi zijn dat iedereen spontaan zijn gsm weglegt. Maar evengoed op momenten dat er gejankt wordt in openbare toiletten. Om dingen die niet eens onze tranen waard zijn. Ze zijn, stuk voor stuk, prachtexemplaren. En ik ben maar wat blij dat ik in hun team zit.

-H

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.