Anti Blue Monday offensief

18 januari, de derde maandag van 2016. En meteen de meest depressieve dag van het jaar. Olé. Blue monday volgens de trendsetters, een kakdag volgens de modale mens. Hoe je het ook noemt, moest deze dag een schoen zijn, zou het sowieso een paar crocs zijn.

Ik ben niet zo voor depressieve dagen en ben dus keihard van plan deze blue monday een stevige schop tegen zijn achterste te geven. Aan al wie denkt: “Hell yeah, awoe aan blue monday”, welkom bij het ANTI BLUE MONDAY OFFENSIEF.

Stap 1

Open Spotify. Typ in de zoekbalk: ‘Hold The Line’. Geef een stevige draai aan je volumeknop en druk op play. En gaaaaaaaaaaan.

(herhaal zoveel als nodig is) (ja, dit kan ook op kantoor, je collega’s gaan je dankbaar zijn)

txrm00yl03f68

Stap 2

Duffel je goed in. Denk aan dikke kousen en warme handschoenen. Trotseer de koude. Zoek een dikke vette rijmplek of bevroren plas. Neem plaats op het gladste plekje. Laat de elfstedenkampioen in jezelf los.

(pas wel op voor je tanden)

caldmxmabdgeo

Stap 3

Blue monday werd blue monday omdat de meeste mensen vanaf nu hun goede voornemens laten slabakken. Pech voor die voornemens. Stop met diëten. Stop met calorieën tellen. Neem de auto, rij naar de frituur en bestel een lekker pak frieten. Twee vleesjes mag. Voor deze ene keer.

Stap 4

Vergeet je eigen miserie. Het mag dan wat minder gaan. En wat kouder zijn. En misschien ligt er nog wel een hoop was of verbeterwerk te wachten. Er zijn altijd mensen die het erger hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan Simonneke.

18c3l4w2bn0zu

Stap 5

Herhaal bovenstaande stappen tot je gevoelsmeter weer op ‘lachend gezichtje’ staat. Bij blijvende depressiviteit kan ik alleen nog deze panda’s aanraden. Klink enkel aan als de nood erg hoog is!

Muchos succesos! En als jij nog anti blue monday tips hebt, laat maar weten. Hoe meer tips, hoe meer vreugd!

-H

 

 

 

Hanne

Een reactie op “Anti Blue Monday offensief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.