De allerwarmste week

Vrijdag kruipen Linde, Eva en Siska weer in hun warme slaapzak. Een week lang ijsberen for life. Op de radio en in de Schorre in Boom. Ik krijg het alleen van de gedachte al superwarm.

Meer dan 850 goede doelen warmen zich op aan de liefdadigheid uit gans Vlaanderen. Ook ten huize Reumers doen we van liefdadigheid. En dat beperkt zich niet enkel tot wat centen storten of een avondlijke trip richting Boom.

Al drie jaar lang vangen wij in de Kerstperiode een Nederlands gezin met Bosnische roots op. En neen, we leggen ze niet te slapen in een stal. Wij zijn Jezus niet. Elmir en Goga logeren ’s nachts lekker bij ons en verkopen overdag juwelen op de Leuvense Kerstmarkt. Langs gaan is not a crime. Als het niet voor de juwelen is, ga dan zeker voor een gezellige babbel met Elmir.

Nog tot twintig december zijn wij een pop-up hotel. Waar ’s avonds gezellig naar ‘die grappige quiz’ De Slimste Mens gekeken wordt. Uitleg gegeven wordt over woorden zoals cabardoucheke, binnendoen en tokkies.  En waar heerlijke Belgisch-Nederlands-Bosnisch pitta gegeten wordt. Altijd welkom!

-H

mfl-lang

(We leerden Elmir en Goga op vakantie in Bosnië kennen, waar ze een aantal prachtige vakantiehuisjes verhuren. Zij die vinden dat op vakantie naar Kroatië gaan zo vorig jaar is, nemen best een kijkje op http://www.hercegovina-lodges.com)

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.