Tips en tricks voor een tranenloze blok

17 december. Alvorens ik mezelf voor een dikke maand opsluit in een warme onesie en een te grote joggingbroek gooi ik voor de laatste keer mijn benen los.

Want in januari is het weer feest. En wie nu aan nieuwjaar denkt, heeft echt al veel te lang niet meer met een twintiger gesproken. Soit.

De blok dus. Het equivalent van een monster onder het bed voor de meeste studenten. Ook voor mij. Al mag ik best mijn pollekes kussen. Want met drie examens op de planning kan ik dit jaar misschien wel naar ‘The Sound of Music’ kijken op kerstavond. Alleen de gedachte al.

Maar naast een ontspannende film kijken, zijn er nog wel wat tips & tricks die mij tranen besparen in tijden van harde labeur.

  • Gymnastiek om vier uur

Het concept is simpel en geniaal. Je trommelt je medestudenten rond vijf voor vier bij elkaar. In mijn geval ga ik dus mijn zus zoeken. Op het eerste lied dat de radio speelt om vier uur doen wij van academisch ballet, acrogym en andere lichamelijke sportbewegingen. Dat onze buren dan nog niet thuis zijn en ons niet kunnen zien spartelen, is het beste voor alle partijen.

  • Buiten De Zone

Een oldschool Ketnetserie. Unleash your inner child en geniet van de aanblik van de jonge Bart De Pauw, Staf Coppens en de leute van de kinder-en jongerentelefoon. Wel opletten, je gaat zo hard meerdere aflevering na elkaar willen kijken. Moesjamaramaramara!

  • Eva Mouton marathon

Zoek uzelf een grootmoeder, buurvrouw of bevriend postzegelverzamelaar met een abonnement op De Standaard. Laat ze wekelijks de illustraties van Eva Mouton (jaja, die met haar totebags en illustraties en zalige comments op twitter) uit het magazine knippen. Bij een zwak moment de collectie bovenhalen en lezen maar!

  • Moeder to the rescue

Stel. Het gaat echt niet meer. Of ge zijt gewoon te lui. Mammie to the rescue. Want wie kan er beter uw bokes smeren, uw rug masseren of voor een vers fruitslaatje zorgen dan uw mamaake? Een bedankingszoen op haar voorhoofd gaat ze echt appreciëren. Geloof me maar.

Massa’s veel succes!

-H

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.