Late night letterstroom

Ik heb iets met mijn bed. En het houdt geen slaap in. Verre van zelfs. Mijn bed houdt mij uit mijn slaap, omdat ik het onbewust tot mijn creatieve bubbel heb omgetoverd. Wanneer ik mij ’s avonds onder mijn dons nestel, is het van dat. Dan tolt en draait mijn hoofd alle kanten op. Terwijl mijn lichaam het liefst zo snel mogelijk in een soort horizontale bewusteloosheid probeert te geraken. Ik denk dat ik dringend mindfulness of yoga moet overwegen.

Gisterennacht was het weer van dattem. Een gans artikel, incluis invalshoek, fotobijschriften en internettags spookte door mijn hoofd. Wat balen is, want zat ik aan een computer, dan stond die tekst in een tiental minuten netjes te blinken op mijn wordpress. Maar bij gebrek aan een eeuwig levende laptop en nood aan slaap word ik tot een andere aanpak gedwongen. Bij deze.

Aanpak één die geen lang leven is beschoren, luidt: met een pitslamp tussen de tanden ideeën op post-its krabbelen. Dat ik per sé die zaklamp met mijn tanden laat branden, is eigenlijk totaal nutteloos, want ik heb een nachtlampje. Tien keer zo handig, maar mijn ogen zijn geen grote fan. Post-it gewijs is het ook gewoon een geweldige rompslomp. Probeer maar eens, slaapdronken zijnde, een tekst van driehonderd woorden op post-its te schrijven. Vooral de ochtend erna die vergane hersenspinsels proberen ontwarren, is een voltijdse klus. Kortom, de post-its liggen er nog, maar dan vooral om stof te vangen.

Aanpak twee is eigenlijk even lullig, achteraf bekeken. Ik probeer, tot ik in slaap sukkel, de tekst te memoriseren. Pointes en komma’s inclusief. En na proefondervindelijk onderzoek, mijn woelpartij van vorige nacht, blijkt dat ik daar een dikke vette kluns in ben. De titel herinner ik me nog en verder bleven enkele totaal belachelijke zinnen hangen. De maizena van de bedenksels is verdwenen. Tot zover mijn sublieme aanpak.

Aanpak drie is volop in de maak. Dankzij vadermans. Met meer dan veertig jaar op de teller is hij een krak in oplossingen bedenken. Vader kwam aandraven met verschillende opnamemogelijkheden. Zijnde van de digitale en de analoge soort. Door een gebrek aan smartphone met opname-app naast de bedstee, kies ik voor de analoge optie. Ik koop mezelf een dictafoon. Yes. Hoezee. In de gloria. Want dankzij vaders geniale idee en de dictafoon himself, behoren tekstvolle nachten en black-out ochtenden vanaf nu tot het verleden.

Ik hoef dus enkel nog mijn online winkelmand vol te pleuren en vanaf dan kunnen er zich niet genoeg creatieve nachten aandienen. Ik ben stiekem wel benieuwd hoe mijn stem in slaapdronken toestand klinkt. Ik houd u op de hoogte.

-H

Hanne

2 reacties op ‘Late night letterstroom

  1. En eens je een smartphone hebt, download je gewoon de wordpress app en kun je teksten schrijven de moment dat ze in je hoofd opduiken. !! Succes!

    Like

  2. Hé, smartphone is al in the pocket. Alleen niet aanwezig naast mijn bed. Want anders ben ik constant door feeds aan het scrollen. Zelfkennis, haha. Daarmee een andere oplossing nodig. Maar merci voor de tip!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.