Awoe aan Ryan Gosling

De filmindustrie maakt mij boos. Niet boos als in woedend, furieus en borden gooiend kwaad. Maar eerder teleurgesteld. En dat doet het meeste pijn. Want de Nothing Hill’s, The Notebooks en andere zeemzoete romantische shit van de filmbusiness heeft mij stevig bij mijn pietje.

Dankzij Hugh Grant, Ryan Gosling en andere Hollywood hunks stroken mijn relatieverwachtingen niet helemaal met de realiteit. *start de teleurstellingsmodus* Mijn verwachtingen zijn buitenproportioneel naïef en da’s allemaal de schuld van Ryan. Verdekke, Ryan toch.

Wanneer je denkt dat de liefde van uw leven u gaat binnendraaien in een wankel bootje als de regen uit de hemel gutst, heb je het goed mis. Die show gaat mooi niet door. Als er al een liefde van het leven zou bestaan, wat ik ten sterkste betwijfel, gaat die u zeker en vast niet innig omhelzen in een stevige plensbui. Wie doet dat nu? Alweer mister Gosling, hij moest beschaamd zijn.

Doe mij maar een portie realiteit. Waar jongens in geen honderd jaar op witte paarden hun liefde aan meisjes komen verklaren. We zijn tenslotte al 2015. Dat ze eens vriendelijk lachen, zou al schoon zijn. Iemand die speciaal van level 175 in Candy Crush opkijkt om naar u te lachen, is zowaar nog schoner.

Verwachten dat uw toekomstige alles uit de kast haalt om u toch maar te doen blozen, is deftig overschat. Less is more. Een gewoon babbeltje, zelfs al gaat het  over het weer of over de tanden van Joy Anna Thielemans, kan wonderen doen. Niet alles hoeft immers gesnapchat, getweet of geïnstagrammed worden. Zeg dat de liefdespaus het gezegd heeft.

En moest er in de toekomst toch een schoon paard en dito prins voor uw deur verschijnen, kust dan snel uw beide pollekes. Want buiten dat zoiets om de haverklap in films gebeurt, ken ik niemand, zelfs niet via via, die dat al meemaakte. Dus ga ervoor. Spring op dat paard. En neem een selfie. Voor ons.

-H

Hanne

Een reactie op “Awoe aan Ryan Gosling

  1. De liefde van het leven bestaat hoor! Kijk maar naar Frank & Simonneke… (bedacht ik toen ik dit aan het lezen was, en toen dacht ik… ha ja, da’s ook fictie)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.