Het leven is geen ponykamp

Het leven is geen ponykamp. Alle naïeve believers kunnen misschien wat minder romcoms bingewatchen en wat meer buitenkomen. Want het leven is een feest. Met af en toe een djoef op uw muille en een plasje kots aan uw voeten. Bij wijze van spreken. Dat daar zeker geen misverstanden over ontstaan.

Laat ik die stelling anders even verduidelijken met mezelf als voorbeeld. Als nieuwe twintiger ben ik wel gek als ik niet elke week de nieuwste gouden tattoo’s plaats, de hipste Twitterevents bezoek of vergeet de laatste episode van ‘Game of Thrones’ te bekijken.

Ik zeg: ‘awoe aan de moetjes!’ Je hoeft niet altijd mee te zijn. Te drinken wat de rest drinkt (eikebah, gin tonic) of te dragen wat de rest draagt (hoera voor de hippies). Op donderdag, om kwart voor drie, start mijn weekend. #sorrynotsorry. Dat houdt dus in dat ik elk weekend een verlengd weekend vier. Dat gebeurt niet aan de hand van shiny cocktails en dansen op de tafel die het dichtst bij mij in de buurt staat. Maar met een koffie met karamelsiroop en de laatste aflevering van ‘De Rechtbank.

Omdat het kan en omdat ik dat leuk vind. Misschien oogt dat niet zo mooi op Instagram en krijg ik daar, stel dat ik er iets over zou posten op Facebook, weinig tot geen vind-ik-leuks voor. Het doet me niets. En het ik maak er een sport van om het me hoe langer hoe minder aan te trekken. Want dat is gezond, las ik in de krant. En als de krant er iets over schrijft, dan zou het heel misschien wel eens een grond van waarheid kunnen hebben.

Al is het op momenten ook gewoon erg leuk en best wel nodig om wat feedback te krijgen en de kudde te volgen. Iedereen doet dat. Het is menselijk en het mag. Ik maak alleen een selectie uit wat de moeite loont en wat eigenlijk dikke kak is. Dus ga ik dit jaar op ponykamp. De krant schreef dat dat dit jaar weer erg ‘in’ is.

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.