Wijn voor iedereen!

Mag ik even zeggen dat ik extreem extatisch enthousiast ben over de verse indieformatie EL VY?! Want wel heb je ooit, wat een prachtige blend tussen witte wijn en meneer Knopf. Lees maar, ge gaat uw pollekes straks nog kussen dat ik zo E.E.E. ben!

Ik heb nogal een boontje, eigenlijk zelfs een ganse bonenplantage voor Matt Berninger en de zijnen. The National maakt mij koud en warm. Tegelijkertijd. En dat Matt nu een kleine zijsprong maakt, vond ik eerst beangstigend. Want wat met die unieke, ik-ben-zo-podium-schuw, muziek? Zou het niet uitgemelkt worden? Niemand heeft nood aan The National 2.0. Dan kan ‘ie ook evengoed een nieuw album bij elkaar schrijven.

Maar dat deed Matt niet. Hij dronk een goed glas wijn en knalde een prachtploeg bijeen. Al doet het woord duo het gebeuren waarschijnlijk meer eer en waarheid aan. Matt aan de vocalen, Brent aan de toetsen en wijn voor iedereen. En dat geeft prachtige muziekjes. Zoals ‘No Time To Crank The Sun’ om maar iets te noemen. Spotify heeft het nog niet, maar geen nood. EL VY deed van mini set maxi pret op Studio Brussel en liet deze achter. Let zeker op de stukjes piano. Ik word daar kweetniehoe melig van. Keer op keer.

‘Return to the Moon’ is echter ook niet mis geworpen. Minder soft en subtiel dan ‘No Time To Crank The Sun’, wat verder niets wil zeggen. De vrolijke drums doen mij voetje trommelen als nooit tevoren. Iets wat blijkbaar erg ongewoon blijkt op de spitstrein richting Antwerpen. Ach pfoe.

Dertig oktober kunnen we de plaat gaan betasten in de betere platenwinkel. En op zeven december kan je Matt en Brent hun zweet in de AB gaan opvangen om later voor grof geld op Ebay te verkopen. Al ben je er voor dat zweet aan voor de moeite. Het kot zit vol. Dus fingers crossed voor een livestream. Of voor een plekje op Werchter.

– H

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.