Extreem verborgen parels in Berlijn

Berlijn is groot. Berlijn is hip, dat heb ik van op internet. En in Berlijn kan je uren verloren lopen. Dat laatste checkte ik proefondervindelijk. Ondanks de uren Pinterestvoorbereiding en de scrolsessies op Spotted by Locals, heb ik in de Duitse hoofdstad nog aardig mogen zoeken naar de, soms extreem, verborgen parels.

Silo Koffie BerlijnEn dat is belachelijk. Want zo verwandel je tijd die je beter kan besteden aan wachtrijwachten voor tickets voor de Reichstag. Of aan koffie. Aan koffie absoluut geen gebrek.

Ga dus niet zomaar op trot. Tenzij je graag gewoon Berlijn verkent, wie ben ik dan om u tegen te houden. Kop of munt om te kiezen welke metro-uitgang je neemt, wie niet waagt, ontdekt geen knijt. Maar wanneer je graag koffie drinkt, graffiti spot of in alternatieve winkels shopt, kan een kleine voorbereiding geen kwaad. Kreuzberg is erg hip en trendy, maar ook tamelijk groot. De juiste straten vinden, voor mij was dat een moeilijkere opdracht dan een ajuin zonder janken schillen. Maar dat volledig ter zijde.

Rosenthaler Platz BerlijnVoor gezellige lichtjes, vreemde doch heerlijke restaurants en hippe hostels moet je aan en rond de Rosenthaler Platz zijn. Er bestaat zelfs een metrohalte van. Kan het handiger? Zoek je eerder mini-winkels met kleren waarmee je iedereen op die fuif in Leuven omverblaast, ga dan eerder richting de Boxhagener Platz, de Oranienstraße en zijn achterstraatjes en zeker ook de Köpenicker Straße.

Karaoke MauerparkOp zondag hoef je geen trip richting Markthalle Neun te plannen. De originele foodtruckmarkt is dan dicht. Moest je er toch passeren, dan kan je terecht in het koffiehuisje ernaast voor een bakje troost. Neen, op zondag moet je gewoon naar het Mauerpark. Entertainment voor het ganse gezin. Iedereen die wil, kan zijn micro er installeren en een lekker jamsessie houden in het park. Hou je van wafels op een stokje of patatas bravas, ook present in het Mauerpark. En ga zeker even zitten bij de karaokecirkel. Want wat daar gebeurt schommelt tussen magisch en hilarisch.

Verder zijn er nog een hoop toffe, losse spots die ik niemand wil onthouden. Zo heb je Victoria met Albert, een alles-winkel. Bikini Berlijn waar je pop-up shopt tussen de apen. Om te eten, raad ik je ten stelligste aan om bij Hans Im Glück te passeren. En als je daarna nog de bomen door het bos kan zien, ga je best nog even bij de Monki op de Friedrichstraße langs.

Tempelhof BerlijnEn moest er dan nog tijd over zijn. Wat ik een beetje betwijfel, maar je weet maar nooit. Dan is er nog altijd Sammlung Boros, waar je kunst in een bunker bekijkt. Of Tempelhof, waar je skeelert op een verlaten vliegveld. En zeker Teufelsberg, een oud afluisterstation van de NASA, waar je een prachtig uitzicht over Berlijn cadeau krijgt.

Hanne

Een reactie op “Extreem verborgen parels in Berlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.