Kiekevlees bij een lied over impotentie

Beste Bill.

We zijn onderweg naar een vergadering voor papa. Waarna mama en ik doorrijden naar een Antwerps shoppingcenter om de eerste solden binnen te halen. Radio 1 speelt zacht. Maar gaat van zacht naar luider wanneer papa de eerste vioolklanken van Beste Bill van Gorki hoort.

Er bestaan zo van die momenten waarop een nummer op de radio speelt en je boem pats helemaal verknocht raakt aan de tekst, de melodie en de outro (als die een kans krijgt van de radio). Met Beste Bill was het raak. Wat een nummer. Van de combinatie trompet // drum gaat mijn haar na zeker vijftien keer luisteren vandaag, nog steeds rechtstaan. Kiekevlees bij een nummer over impotentie, waarom in godsnaam ook niet.

Gorki is mij nochtans niet onbekend. Samen met de Tröckener Kecks, Spinvis en Bram Vermeulen, hadden ze best een groot aandeel in mijn opvoeding. Maar Beste Bill had ik nog nooit eerder gehoord. En stiekem ben ik daar wel blij om. Zo lijkt Gorki nog steeds heel erg te leven. Alleen nu zonder de knarsende, hese stem van Luc de Vos. Arme beste kerel.

Luister alstublieft zeker drie keer. Het is de moeite. Ik beloof het. En anders is het lekker wat extra culturele bagage. Kan nooit kwaad.

-H

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.