Virtuele knipselmappen for president!

Het is allemaal de schuld van Jan Decleir en zijn alter ego. Hadden hij en Frans van der Aa nooit zoveel indruk op mij gemaakt, dan was het nu allemaal niet zo ver gekomen. Want Sinterklaas was destijds en is nu nog steeds dé aanstoker op het vlak van verlanglijstjes en het daarbij horende knip en plakwerk. Samen met mijn zussen heb ik hopen folders aan stukken gescheurd, om toch maar een mooi en accuraat briefje aka verlanglijstje aan die goedheilig man te kunnen presenteren. Daar is dus de kiem geplant.

Een kiem die nu is uitgegroeid tot passionele Pinterestliefde. Het concept is gebleven, alleen sinterklaas is eruit gegroeid. Nu knip en plak ik gewoon voor de leute. En geloof me maar op mijn woord als ik zeg dat het leute is. Pinterest is zoals een een bubbelbad op koude winteravond. Heerlijk ter ontspanning, hartverwarmend en je wil er nooit meer uit.

Ik volg honderden borden, pin alles wat schoon, grappig of leuk is. Maak en deel borden met gans de wereld en amuseer mij dus eigenlijk gewoon uren met naar foto’s te kijken. Want au fond is het dat eigenlijk wel. Foto’s kijken en die in virtuele knipselmappen opslaan. Ik trouw helemaal niet, heb ook zeker geen mini die ik moet kleden en voor zover ik weet heb ik nog maar bitter weinig DIY zelf uitgewerkt. Maar mooi om naar te kijken is het dus wel. En je handen worden niet zo snel vuil.

Mijn papa, mannelijk als hij is, begrijpt de ballen van mijn nieuwe tijdverdrijf. Hij ziet er de fun duidelijk niet van in. Dat komt misschien, waarschijnlijk, heel zeker doordat de populatie op Pinterest bijna uitsluitend vrouwelijk is. En om je daar dan als man, tussen de borden over street-style, ideetjes voor de kinders en dé perfecte trouwdag te begeven, neen, misschien hoef ik mijn papa niet voor de zevende keer een Pinterestuitnodiging te sturen.

Tijdens de blok kan ik ook echt uitkijken naar tien minuutjes hersenloos plaatjes kijken. Wegdromen over vakanties naar Berlijn (heb ik een map van), denken aan alle dingen die ik zou kunnen maken na de blok (ook een map, check) of peinzen en aanklikken wat ik vanavond graag wil eten. Maar dan toch gewoon boterhammen smeren.

De grens tussen aanklikken en de verzamelde ideeën keihard uitvoeren, is nog groot. Maar daar wordt aan gewerkt. Nu bijvoorbeeld. Want ik ga geverfde dino’s op oude confituurpotten lijmen. En daarna misschien wel heerlijk veganistisch en futuristisch op van die leistenen koken. Yes. Pinterest joenge, van mij raakt ge nooit meer af.

– H

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.