Grote muzikale garnalen

Nick Mulvey is een stuk. Zeg dat ik het gezegd heb. En dan heb ik vooral niet over zijn, stevig de moeite waard smoelwerk. Neen, het gaat mij vooral om zijn stem. WANT WAT EEN STEM, mannekes!

Tot vierenveertig weken geleden (dat weet ik heel exact omdat ik door instagram scrolde en een foto spotte die ik vierenveertig weken geleden van zijn concert postte, vandaar) mijn mama meenam naar paleis 12. Daar vierde Elbow de geboorte van hun nieuwe plaat ‘The take off and landing of everything’! En zoals dat wel vaker gaat bij grote muzikale garnalen, mocht ook deze keer een verse artiest eerder het podium op om ons van zijn zangkunsten te overtuigen. Enter Nick Mulvey.

Qua grootte van het podium geef ik paleis 12 een welverdiende 9. Het is dus echt een stevig, groot podium waar die kleine Nick (hij is geen dwerg, maar in vergelijking met het podium is hij wel erg klein) zijn gitaar bovenhaalde. We waren ondertussen al met z’n 8000 en u weet hoe dat met zo’n gezellige bende gaat. Daar wordt al wel eens wat gedronken en gebabbeld. Maar Nick Mulvey kent daar een stevige truck voor. Zijn stem en gitaar. En dat die truck aardig werkt, bleek uit het antwoord van het publiek. Gesprekken verstomden en iedereen troepte bij elkaar voor wat een gezellig ‘huiskamerconcert’ zou worden.

Ik zal hier geen playlisten bovenhalen en het concert van a tot z uitspinnen, want vierenveertig weken zijn lang om zo’n details te onthouden en plus daar draait het nu helemaal niet om. Het draait om wat ze met hun stem kunnen, en het kiekenvlees dat ze daarmee teweegbrengen. Nick Mulvey is ferme, grote garnaal in wording en dat toont hij nu ook buiten de wereld der voorprogramma’s. Pukkelpop en de nominatie tot Mercury Prize 2014 heeft hij al op zak. Nu het kiekenvlees van de rest van de wereld nog.

-H

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.