Nostalgisch gezwans

Was ik maar terug zeven jaar. Die nostalgische gedachte bekruipt mij van tijd tot tijd. En vandaag was het weer zover. Voor ik verder ga, misschien even eerst een boodschap van algemeen nut. Mensen die bang zijn van nostalgisch gezwans van een meisje dat eigenlijk veel te jong is om nostalgisch terug te blikken, vinden misschien meer pret in de commentaarsectie van Het Laatste Nieuws online.

Maar dus, onze papa houdt soms kelderkuis. Iets wat je onder de categorie ‘gedrag type juffrouw Helderder’ zou kunnen plaatsen. In die kelder staat een oude bureau, met drie schuiven. Schuiven waarin wij vroeger onze ‘belangrijke vondsten en tekeningen’ bewaarden. Voor elk kindje een schuif. En aangezien ik de oudste was, kreeg ik de bovenste. Rangorde, weet ge wel. Die schuif kwam vandaag na tien jaar kelder weer boven. Tranen van nostalgie, ik zweer het u.

Briefjes aan klasgenootjes die verhuisd waren, maar die ik duidelijk was vergeten op te sturen. Briefjes van mama en papa aan de dochters op kamp. Zelf in elkaar geknutselde verjaardagkaarten. Ik dacht toen duidelijk nog dat kunst wel mijn ding was. Stickers. Tja. Massa’s kaartjes vanuit de Fnac (ik had gekke verzamelingen, ja). En dingen waarvan ik toen dacht dat ik ze later goed ging kunnen gebruiken. Ik was een gekke zevenjarige.

Al de hele dag loop ik de teren op de vondsten uit die schuif. Ik was weer even zeven en schreef terug op Diddlpapier en verzamelde Yeti’s waar ik nog veel te jong voor was. Zeven jaar zijn, het was bijlange zo slecht niet. En dat bewijzen de kinderen in dit filmpje netjes opnieuw. Het filmpje werd geschoten tijdens de Valentijnsperiode. Maar wat de kinders vertellen, geldt eigenlijk voor elke dag. Vuistje voor de waarheid en de kindermond.

-H

Hanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.