Hier kust men

Eerlijk? Mijn eerste vol op de mond ervaring moet zich nog aandienen. Of ik daar rouwig om ben? Zeker niet, het leven komt gelijk het komt, zou de Bond zonder Naam preken. Plus, ik heb wel ervaring met wangen. Maar alweer eerlijk, heb ik best veel moeite met de gewoonte op zich. Het hallo kussen van mensen. Wat was er mis met een degelijk potje handjesgeschud. Of een zwaaike. Een knipoog eventueel? Waarom moet er plots gekust worden?

Ik heb het er moeilijk mee omdat er bijvoorbeeld geen regels rond bestaan. Wat er toe leidt dat iedereen ongecontroleerd maar wat in het rond zoent. Een hallo kus, twee zakelijke zoenen of drie hartelijke smakkerds, welke zoen bij welke situatie hoort, ik heb al vaak geprobeerd maar kwam altijd op het verkeerde aantal uit. En dat is gênant.

En dan heb je die beginpositie ook nog. Starten we eerst op de linkerkaak of doen we toch maar eerst de rechter aan? Verwarring alom, en dan zijn we nog niet eens bij vervelende politieke discussies of rare stiltes op een doorsnee feest aanbelandt. Kan je raden hoe hard ik sta te springen voor zo’n gezellig we-zijn-wel-bloedverwanten-maar-hoe-zat-dat-ook-alweer familiefeest?

Ik ben zo’n meisje dat haar zussen eerst laat binnengaan. Om stiekem, vanachter hun rug het kusgebeuren gade te slaan. Wordt er gekust? Zoja, langs waar beginnen ze en hoeveel exemplaren worden er op de kaak neergeplaatst. Zo probeer ik voorbereid aan dat akelige kusrondje te verschijnen.

Ik heb ook altijd mijn hand klaar, voor wanneer zo’n flauwe plezante (waarschijnlijk even kusonzekere) nonkel tegelijk wil kussen en handjes schudden. Je kan nooit voorbereid genoeg zijn. Zeker niet als het op gelegenheid beleefdheidskussen aankomt.

-H

Hanne

Een reactie op “Hier kust men

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.