Het kind is jarig

Het kind is jarig. Het kind wordt vijf. VIJF! Dat wil zeggen dat het vijf jaar geleden is dat ‘ie geboren werd. VIJF! Voor de duidelijkheid is het niet mijn #minime waar het over gaat, maar het jongste kindje uit onze familie van negentien. En het oudste kindje van die familie mocht zijn meter worden. Ik dus.

Hoera.

Vijf jaar geleden werd hij aan mij voorgesteld in de vorm van een verjaardagskaart. Ondertussen was ik wel al op de hoogte dat de buik van mijn tante buitenproportiFerre jarigonele vormen begon aan te nemen. Maar dat er op het kaartje de vraag stond of ik zijn meter wilde worden, was een gigantische verrassing. Janken was mijn antwoord.

En nu is hij er plots al vijf jaar. En noemt ‘ie me consequent ‘mijn allerliefste meter Hanne’. Smelt. Ik zie hem doodgraag. Het is een kapoen, een jongen op wiens lijf brandweerman Sam’s avonturen geschreven zijn, de allerkleinste die zeker niet moet onderdoen voor al dat ouder geweld. Hij is mijn allerliefste petekind.

Hiep hiep hiep hoera voor Ferre.

-H

Hanne

Een reactie op “Het kind is jarig

  1. Hier werd ik even stil van (en ging ondertussen een zakdoek nemen voor dat emo water in mijn ogen). Wou Hanne, dat heb je mooi geschreven …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.