Taart-opportuniteiten

De vrouwen vieren feest. Want het is internationale vrouwendag. Pas sinds Studio Brussel, Studio Brusselle op poten zette, ben ik mij bewust geworden van deze fameuze feestdag. Maar wat met alle vrouwtjes zonder Studio Brusselle? Zijn zij op de hoogte van de taart-opportuniteiten van vandaag?

Wordt er in China en Burundi ook met vlag en wimpel getoeterd voor de vrouwen? Ik weet het niet, ik ben er niet. Maar ik heb zo mijn twijfels. Het is een prima zaak om te feesten, absoluut. Maar of het woord internationaal erg gepast is, dat is maar zeer de vraag. Later, als we allemaal nog groter en nog volwassener en ruimdenkender zijn geworden, lukt het misschien wel. Een feestje met en voor alle vrouwen.

Maar dan even zonder die ventenhashtags. Jullie dag komt nog, meuters. Het lijkt soms wel alsof de vrouwendag een soort goedmaakfeestje is. Want we zitten met wat ongelijkheid en nu komen we dat even oplossen. Goed geprobeerd, leuk moment voor taart, maar how hé.

Genoeg Emma Watson geleuter. Ik ga taart eten en romcoms kijken. Want ’t is feest tenslotte. En daar ga ik alles uithalen wat erin zit.

-H

Hanne

Een reactie op “Taart-opportuniteiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.